Devletten her eve 35 bin TL! Görülmemiş müjde

Devletten her eve 35 bin TL! Görülmemiş müjde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vereceği 35 bin ile 100 bin TL arasındaki sosyal yardım başvuruları başladı. Herkesin başvurabileceği sosyal yardımlar Ziraat Bankası’na yatırılacak. İşte detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubeleri aracılığıyla, 35 Bin TL ile 100 in TL arasında değişen yeni bir nakit sosyal yardım programı başlattı.

Başvurular e-devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerinden yapılabilecek. Başvuru sonrası, başvuru değerlendirilmesine ilişkin cep telefonuna bilgi mesajı gelecek.

3590942-80e7711eabaed1f6eb1f67d7e20a261b-1366x1366.jpg

HER AİLEYE 35 BİN TL YARDIM ÖDEMESİ

Nakit yardımdan hangi gelir grubunun yararlanabileceği bilgileri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlık, 35.000-100,000-TL arası nakit yardımın oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılacağını duyurdu.

HANE İÇİNDE KİŞİ BAŞINA GÖRE HESAP

Buna göre, hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmak, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak evin ya da ev yapımı için kullanılacak arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma özelliklerini taşımak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN