Elektrik faturaları Bakanlıktan! Başvuru yapanlara fatura desteği verilecek: e-Devlet ekranı açıldı

Elektrik faturaları Bakanlıktan! Başvuru yapanlara fatura desteği verilecek: e-Devlet ekranı açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir müjdesini açıkladı. Ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan düşük gelirli ailelere yönelik yeni destek paketini duyurdu. Başvuru koşullarını yerine getiren bireyler, belirlenen oranlarda elektrik yardımı elde edebilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli haneler için çeşitli programları halihazırda uygulamaktadır. Bu mevcut yardımların yanı sıra, elektrik yardımının da sağlanacağı bildirildi. Her tür yardım gibi, bu destekten de faydalanmak için belirli şartların karşılanması gerekmektedir. Peki bu koşullar nelerdir ve vatandaşlar başvurularını nereden yapabilirler? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık.

ELEKTRİK YARDIMINDAN YARARLANMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Elektrik yardımından faydalanmak için, düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi olduğunuzun onaylanması yeterli olacaktır. Bakanlık, düşük gelirli aileleri gözeterek çeşitli yardımlar sağlamaktadır.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Elektrik yardımı almak isteyen vatandaşlar, E-devlet uygulaması aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilirler. E-devlet hesabı olmayan vatandaşlar, PTT'ye giderek küçük bir ücret karşılığında E-devlet şifresi alabilirler. Ayrıca, başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla da yapabilirler.

İlgilenen vatandaşlar, ilçe kaymakamlıklarına veya il valilik binalarına başvurarak başvurularını yapabilirler.

2-008.jpg

YARDIM HAKKI KAZANANLARA NE KADAR ÖDENECEK?

Yardımlar, yetkili merciler tarafından onaylanan vatandaşlara, 4 kategoriye göre belirlenen miktarlarda sağlanacaktır. Kategoriler şöyledir;

Tek kişilik ailelere sağlanacak yardım miktarı 130,09 TL,
Üç kişilik ailelere sağlanacak yardım miktarı 173,46 TL,
Dört kişilik ailelere sağlanacak yardım miktarı 216,46 TL,
Beş ve üzeri birey sayısına sahip ailelere 260,19 TL olarak belirlendi.
Düşük gelirli ailelere odaklanan sosyal yardım programları 12 ay boyunca sürmektedir. Yani, yardım hakkı kazanan vatandaşlar 12 ay boyunca yardımdan yararlanabilirler. Bazı yardımlar tek seferlik sunulurken, bazıları için birden fazla başvuru gerçekleştirilebilir.

Elektrik fatura yardımı, elektrik fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı bu dönemde, düşük gelirli ailelere rahat bir nefes aldırma imkanı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN