Elon Musk'ın amacı belli oldu! En çok Türkiye’de bulunuyor: Asıl derdi Türkiye'den çıkan o şeyi kapıp kaçmak

Elon Musk'ın amacı belli oldu! En çok Türkiye’de bulunuyor: Asıl derdi Türkiye'den çıkan o şeyi kapıp kaçmak

Dünyanın en çok konuştuğu isimler arasında yer alan Elon Musk, son günlerde Türkiye'ye olan düşkünlüğü ile gündemdeki sıcaklığını koruyor. Tesla ve SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk’ın derdi Türkiye değilmiş. Meğer Türkiye'den çıkan o ürünü istiyormuş. İşte Elon Musk’ın gözünü diktiği o şey…

Hem Türkiye'de hem de dünyada çok fazla tanınan isimler arasında yer alan Elon Musk, son günlerde Türkiye'ye olan ilgisi ile gündeme geliyor. Ancak bütün bunlar Türkiye'yi sevdiğinden değilmiş. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Elon Musk’ın asıl derdinin o maden olduğunu işaret etti. İşte Elon Musk’ın gözünü diktiği o şey…

CUMHURBAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Elon Musk, New York'ta görüşme ayarladı. Tesla'nın 7 fabrikasının Türkiye'de kurulması için çağrıda bulunan dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk, önümüzdeki yıl Teknofest’e bizzat katılmayı düşündüğünü söyledi. Türkiye'ye olan ilgisiyle herkesin dikkatini çeken Musk’ın asıl amacı ortaya çıktı. Derdi yatırım yapmak değil o madene sahip olmakmış.

elon-musk.jpg

BOR MADENİ NERELERDE KULLANILIYOR?

Sert ve ısıya dayanıklı olan Bor, 230 çeşidi bulunan bir element olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğada tuz şeklinde bulunan bu madenin 4.000 yıl öncesine dayanan bir geçmişi yer alıyor. Tibet, Hitit, Sümer, Yunan, Roma, Mısır ve Arap uygarlıkları tarafından farklı alanlarda kullanılan bu madenin bilgisayar teknolojisi ve askeri alanda önemli bir görev üstlendiği belirtiliyor.

bor.jpg

Bor elementi rezervlerine bakıldığında dünyada yüzde yetmişlik oranla ilk sırada yer alan Türkiye birçok kişinin de dikkatini çekiyor. Hem askeri alanda hem de uzay teknolojisinde önemli bir yere sahip olan Bor elementi Amerika'da da yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Bu kapsamda Elon Musk’ın asıl amacının yatırım değil Türkiye'den çıkan Bor elementi olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN