Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri için duyuruldu! EYT'de yeniden düğümlendi: 3 yıl şartına dikkat!

Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri için duyuruldu! EYT'de yeniden düğümlendi: 3 yıl şartına dikkat!

SGK'dan sevindiren haber geldi. Basına çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulunan SGK müjdeyi verdi. EYT'lilerin mağdur edildiği haberlerine ilişkin açıklama yapan SGK 3 yıldan az hizmet eden emekli sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının EYT kapsamında yer aldığı belirtildi. İşte tüm detaylar...

3 YIL ŞARTI HAKKINDA AÇIKLAMA!

Uzun zamandır gündemde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunsalı kısa bir süre önce çözüldü. 28 Şubat 2023 tarihi itibariyle TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen EYT düzenlemesi Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yaşanan gelişme ile ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşın EYT'den faydalanması bekleniyor. EYT kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yeni bir gelişmeye imza atıldı.

23 Mayıs 2022 tarihi itibariyle 3 yıldan daha az hizmet eden Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamayan ve bu durumda bulunan emekçilerin mağdur edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığına dair açıklama yaptı. Altı çizilen emekçi vatandaşların EYT düzenlemesi kapsamı içerisinde olduğunun bilgisini verdi.

0e79a6d60f1c7631-1617626647-1617626660-001.jpg

EYT KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından paylaşılan yazılı açıklama ile birlikte gazetelerde 23 Mayıs 2002 tarihi itibariyle 3 yıldan daha az hizmet eden Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının 8 Eylül 1999 yılı öncesinde çalışmaya başlamalarına rağmen EYT kapsamından faydalanamadıklarını belirtilen ifadeler yer aldı.

Resmî Gazete'de yayınlanarak 3 Mart 2023 ile birlikte EYT düzenlemesi kapsamında hizmet sürelerine önem vermeksizin tüm sigortalı vatandaşlar emeklilik yaş koşulunın kaldırıldığının hatırlatıldığı açıklama gündem oldu.

emekli-001.webp

EMEKLİ SANDIĞI VE BAĞ-KUR ÇALIŞANLARI DA FAYDALANACAK!

Yapılan açıklama ile birlikte detaylar açıklandı. Milyonlarca EYT'linin merak içerisinde araştırdığı konulara açıklık getirildi. Halk tarafından EYT düzenlemesi olarak nitelendirilen Kanunun 23 Mayıs 2022 tarihi itibariyle 3 yıldan daha az hizmet eden Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emekçilerinin kapsamadığı ve bu durumda yer alan vatandaşların mağdur edildiklerine dair ortaya iddialar atıldı. Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı bilgisi verilerek söz konusu olan emekçi vatandaşların da bu kapsamdan faydalandıklarının açıklaması yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN