Emeklilikte eksik primi olanlara müjde! Bakanlık resmen duyurdu... Eksik primden yararlanabilecekler belli oldu

Emeklilikte eksik primi olanlara müjde! Bakanlık resmen duyurdu... Eksik primden yararlanabilecekler belli oldu

Emeklilikte prim mağduru olanlara bakanlıktan müjdeli haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6 Şubat tarihinde gerçekleşen yüzyılın felaketi ile birlikte afet bölgesi ilan edilen illerde prim borçları ertelenmişti. Yeni alınan karar ile bu süre yeniden uzatıldı. İşverenlerin prim borçları o tarihe kadar esnetildi. İşte tüm detaylar...

Yıllarca emeklilik hayali kuran vatandaşların eksik primlerine dair bakanlıktan yeni açıklama geldi. 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte emeklilik hayali kuran vatandaşların hayatı adeta cehenneme döndü.

PRİM ERTELEMESİ ESNETİLDİ

Yaşanan mağduriyetleri karşılamak amacıyla bakanlıktan eksik prim borçlarına dair karar alınmıştı. Deprem sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gelen açıklamada, afet bölgesi ilan edilen illerimizde mücbir nedenden dolayı işverenlerin mevcut prim borçları ertelendi. Yüzyılın felaketi olan Kahramanmaraş depremi üzerinden 6 ay geçmesiyle birlikte erteleme süresi esnetildi.

Bakanlık tarafından paylaşılan açıklama ile birlikte Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Temmuz tarihine kadar uzatılan prim borcu ödemesi Cumhurbaşkanlığı kararı ile 30 Kasım 2023 tarihine kadar ertelendi.

emekli.webp

ÖDEME VADESİ BİTEN BORÇLAR KAPSAM DIŞI

Yapılan erteleme kapsamında ödeme vadesi sona eren borçlar yer almayacak. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren taksitlendirme / yapılandırma işlemlerinin bozma şartlarında yer almayan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin son ödeme vadesi 30 Kasım olurken bu süre 29 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Bu süreçte ödenen taksitler yasal süreçte ödenmiş olacak.

memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora-zqlq.webp

GECİKME ZAMMI UYGULANMAYACAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre belirtilen tarihlere kadar yapılacak olan ödemelerde gecikme zammı uygulanmayacak. 6 Şubat tarihinden itibaren yapılandırma ya da taksitlendirme işlemlerini bozma koşullarında bulunmayarak, ödeme süresi dolmuş mevcut alacaklar ile 30 Kasım tarihine kadar vergi ödeme sürecinde alacakların son ödeme tarihine kadar gecikme zammına tabi tutulmayacağı belirtilerek 29 Aralık tarihine kadar ertelenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN