EPT mağdurlarına müjde! Emeklilik yolu açılıyor iddiası

EPT mağdurlarına müjde! Emeklilik yolu açılıyor iddiası

Emeklilikte prime takılanları yakından ilgilendiren haber geldi. EYT kapsamında prime takılıp borçlanan mağdurların sesi Ankara'dan duyuldu. 5000 gün prim bekleyen mağdurlara müjdeli haber geldi. Primler artık sil baştan hesaplanacak. İşte EPT'de prim formülü...

EYT yasasında kademeli prime takılan milyonlarca vatandaş çıkacak yeni yasayı bekliyordu. 5000 gün primi tamamlamak için doğum ve askerlik borcun ödeyenler kademeli emekliliğe takılmıştı. Hem borçlanıp hem emekli olmayanlara sevindiren bir formül geldi.

asgari.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİKTE YENİ HABER

Emekli maaşlarında yapılan düzenleme sonrası emekliler Nisan ayında ilk maaşlarını aldı. 7.500 lira alan en düşük emekli 2 bin lira da bayram ikramiyesi alacak. Gözler bu kez kademeli prime takılanlara döndü. Bankalara borçlanan mağdurlar emekli olmamış üstüne borçlanmıştı.

3479898-1200x627.jpg

BAĞ-KUR'LULAR İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR

Çok sayıda EPT mağduru için sevindiren bir gelişme yaşandı. Bağ-Kur'lu olanlar 9000 prim günü ile emekli olurken, yeni bir gelişme yaşandı. Kulis bilgilerine göre esnaf ve çiftçi başta olmak üzere çok sayıda Bağ-Kur'lu ya prim gün indirimi gelecek.

ept.jpg

1800 GÜN EKSİLECEK

9000 günle emeklilik şartı bulunan ve emeklilikte prime takılan (EPT) Bağ-Kur'lular için 1800 gün indirim yapılacağı söyleniyor. Buna göre Bağ-Kur'lular artık 7200 gün ile emekli olabilecek. SGK'lı EPT'liler için de bir düzenlemeye gidileceği ileri sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (127)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
127 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN