IBAN’a para gönderenler yandı! Kendinizi büyük bir suçun içinde bulabilirsiniz

IBAN’a para gönderenler yandı! Kendinizi büyük bir suçun içinde bulabilirsiniz

Milyonlarca banka hesabı sahibine olumsuz haber: Uzmanlar, IBAN yoluyla para transferi konusunda ciddi uyarılarda bulunuyorlar. Kendinizi büyük bir suçun içinde. bulabilirsiniz

Giderek artan bir eğilim olarak pek çok işletme, kredi kartı yerine doğrudan banka hesaplarına ödeme yapılmasını tercih ediyor. Ancak, bu yöntemin potansiyel tehlikeleri konusunda TÜKONFED üyesi ve hukukçu Saadet Kartı gibi uzmanlar, vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

IBAN’A PARA YOLLARKEN 2 KEZ DÜŞÜNÜN

IBAN aracılığıyla para transferi yapmanın, farkında olmadan kara para aklama veya uyuşturucu ticareti gibi yasa dışı faaliyetlere katkıda bulunabileceği konusunda uyarıyorlar.

img-1483.jpeg

Saadet Kartı, bireylerin küçük miktarlarda para transferleri yaparak büyük çaplı yasa dışı işlemlerin bir parçası haline gelebileceklerini ve bu tür işlemlere karıştıkları takdirde suçlamalara maruz kalabileceklerini belirtiyor.

Özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde IBAN ile ödeme yapılırken ekstra dikkatli olmak gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, IBAN ile yapılan ödemelerin kredi kartı işlemleri gibi tüketici kredi puanlarını iyileştirmediğini ve bu yüzden tüketici haklarından mahrum kalınabileceğini ifade ediyor. Dolayısıyla, bireylerin ödeme yöntemleri konusunda bilinçli kararlar vermeleri gerektiği vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN