İstanbul’da imtihan başlıyor! Cumartesi gecesi bitsin diye dua edeceksiniz…

İstanbul’da imtihan başlıyor! Cumartesi gecesi bitsin diye dua edeceksiniz…

Türkiye son yılların yüksek sıcaklıklarıyla savaşan Türkiye El Nino’dan sonra Basra felaketiyle karşı karşıya kaldı. Ağustos ayında tekrardan pik seviyeye ulaşan hava sıcaklığı için yeni alarm verildi. İstanbulluya uyku da bile rahat yok… Gece su içinde kalacaksınız!

Meteorolojik verileri aktaran Hava Forum İstanbullular için kritik uyarısı yaptı. İstanbul’da nem oranının yüksek seviyelere çıkmasıyla birlikte, İstanbullular zorlu bir nemli hava koşuluyla karşı karşıya kalacağı belirtildi. O Gece adeta kabusa dönecek…

img-4348.jpeg

NEM ORANI YÜZDE 99’A YÜKSELECEK

Açıklanan verilere göre cumartesi gecesi, nem oranının bazı ilçelerde %99’a kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bu durum, insanların hatta konuşurken veya gülerken bile terlemelerine neden olabilir. Cumartesi gecesi, nemli havanın etkisiyle nevresim takımları bile sırılsıklam olabilir.

img-4349.jpeg

İSTANBUL O GECEYE HAZIR OLSUN

Yüksek nem oranının, insanların rahatlık ve konforunu olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. Bu nedenle, İstanbulluların nemli hava koşullarına karşı tedbirli olmaları, sık sık su tüketmeleri ve serinletici önlemler almaları öneriliyor. Ayrıca, dışarıda uzun süre kalacak kişilerin güneşten ve aşırı nemden korunmaları önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN