Kar yağışı ve sel felaketi o illeri esir alacak! Meteoroloji'den önlem alın uyarısı: O tarih için plan yapanlar dikkat

Kar yağışı ve sel felaketi o illeri esir alacak! Meteoroloji'den önlem alın uyarısı: O tarih için plan yapanlar dikkat

Mart ayının ortalarına gelinmesine rağmen yılbaşından bu yana beklenen yağışlar bir türlü gerçekleşmedi. Bu durum barajlarda kuraklığa neden olurken vatandaşları da endişeye sevk etti. Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı müjdesi verdi.

Mart ayının ortasına gelinmesine rağmen yılbaşından bu yana beklenen kar yağışı yurt genelinde bir türlü etkisini gösteremedi. Yağış oranının azalması barajlarda kuraklığa neden olurken Meteoroloji'den müjdeli haber geldi.

Beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle kuraklık alarmı verilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü müjdeli haberi vererek 10 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verdi ve yurdun bazı bölgelerinde hafif şekilde kar görüleceğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Afyonkarahisar ve Kastamonu çevreleri yağışlı geçecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu raporuna göre;

Genel olarak yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile sabah ilk saatlerde Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde ise doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.
Hava sıcaklığı: Yurdun iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar: Genellikle kuzey, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dokuz il için ‘turuncu’, bir il için de ‘sarı kod’lu uyarı yaptı. Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor.

whatsapp-image-2023-03-15-at-07-51-03.jpeg

Meteorolojiden gerçekleştirilen açıklamaya göre; yağışlar kıyı Ege, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvetli bir şekilde görülecek. Diğer yandan yağışların Adıyaman il geneli ile Malatya’nın güney, Kahramanmaraş’ın kuzey ve doğu, Elazığ’ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

ANKARA: Parçalı bulutlu 8

İSTANBUL: Parçalı bulutlu 10

İZMİR: Parçalı bulutlu 17

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor 18

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ilk saatlerde doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 16

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 9

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 8

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

15 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ

1.png

16 MART PERŞEMBE GÜNÜ

2.png

17 MART CUMA GÜNÜ

3.png

18 MART CUMARTESİ GÜNÜ

4.png

19 MART PAZAR GÜNÜ

5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN