Kılıçdaroğlu 14 Mayıs için gençlere seslendi: Bu seçimi Büt’e bırakmadan ilk turda bitirelim

13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, TikTok’tan yeni bir video paylaştı. 14 Mayıs seçimleri için gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, üniversitelerdeki bütünleme sınavlarına atıf yaparak, "Gençler Büt’e bırakmayalım, ilk turda bitirelim bu işi” ifadelerini kaydetti.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; TikTok’ta “Gençler, biliyorsunuz ki her zaman dersine çalışan kopya çekenden bir adım öndedir” açıklamasıyla yayınladığı videoyu bugün Twitter hesabında da paylaştı.

Kılıçdaroğlu, üniversitelerde düzenlenen bütünleme sınavlarına atıf yaparak “Gençler Büt’e bırakmayalım, ilk turda bitirelim bu işi” mesajını yazdı. Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:

Bütünleme sınavı, başarısız olunan veya koşullu geçilen dersler için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır.

'VAATLERİNİ BİZDEN KOPYALA YAPIŞTIR YAPMIŞ'

“Gençler, biliyorsunuz ki kopya çekmek iyi değildir. Ama bu ülkeyi 20 yıldır yönetenler ne yazık ki derslerine çalışmamaya devam ediyor. Cumhur İttifakı, bu seçimde vaatlerini bizden kopyala yapıştır yapmış. Allah bunlara akıl fikir versin. Bakın bunların bir kısmını bir sene öncesinde, bir kısmını da bir iki hafta önce sizlerle paylaşmıştım. Gençler siz siz olun, dersinize iyi çalışın. Kopya çekenlere sakın güvenmeyin. Bu seçimi de Büt’e bırakmadan ilk turda bitirelim.”