KPSS'den 50 puan üstü alanlar dikkat! Koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak: İşte şartlar

KPSS'den 50 puan üstü alanlar dikkat! Koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak: İşte şartlar

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni personel alımını duyurdu. Kurum taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1837 güvenlik görevlisi alımı yapacak. Şartlar ve diğer detaylar için haberimize göz atın...

Diyanet İşleri Başkanlığı çok sayıda eleman istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı için ilanı verdi. Kurum bünyesinde farklı şehirlerdeki taşra teşkilatının eksikliğinin giderilmesi amaçlanıyor.

Aşçı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve şoför olmak üzere çok sayıda iş alanında boşluk açıldı. Buna göre 1971 temizlik görevlisi, 1837 silahsız koruma ve güvenlik görevlisi, 679 aşçı, 51 şoför olmak üzere toplam 4538 eleman alımı yapılacak.

1837 silahsız koruma ve güvenlik görevlisinin 746'sı kadın, 1091'i ise erkek olacak. KPSS puanı ile yapılacak olan alımlarda puana göre öncelik tanınacak. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekiyor.

Alım Yapılacak birimler ise "dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonları" olarak açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru için genel şartlar ve özel şartlar aranıyor. Genel Şartlar şöyle sıralanıyor:
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları
taşımak,
2. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise veya
dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
3. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş
bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa
geçirilmiş olmak,
4. Son başvuru tarihi itibarıyla18 yaşını doldurmuş, 35 yaşını doldurmamış olmak,
5. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Özel başvuru şartları ise şöyle duyuruldu:
1. Yükseköğretim kurumlarının ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,

2. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Adaylar istenilen belgenin geçerlilik tarihi ve seri numarasını başvuru ekranında yer alan ilgili bölüme doğru bir şekilde gireceklerdir. Geçerli silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları iptal edilecektir.)

3.Gece ve gündüz, iç ve dış mekanda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

4. 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşımak.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILACAK?


Diyanet Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı için başvurular “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden sadece çevrim içi (online) olarak, internetten gerçekleştirilebilecek.

Başvuru için son gün ise 5 Mayıs 2023.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK


Başvuruların her bir unvan için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Sınavların yapılacağı merkezler ise "Antalya - Bursa - Diyarbakır - Elazığ - Kastamonu - Kocaeli - Konya, Manisa - İstanbul (Anadolu) - İstanbul (Avrupa) - Tekirdağ - Trabzon, Samsun - Şanlıurfa - Rize - Van - Yozgat" olmak üzere 16 şehri kapsamakta.

İlan hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN