MİT'e rekor sayıda bilgi: Eylül ayındaki artış dikkat çekti

MİT'e rekor sayıda bilgi: Eylül ayındaki artış dikkat çekti

MİT, internet sitesi üzerinden bilgi paylaşma yöntemiyle kuruma ulaşan vatandaşların sayısını açıkladı. 2023 yılında, toplamda 140 bin vatandaş MİT'e bilgi iletirken, bu bilgilerin en yoğun şekilde Eylül ayında ulaştırıldığı belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), vatandaşların internet üzerinden bilgi paylaşma yöntemiyle kuruma ulaşma sayısını açıkladı. 2023 yılında, toplamda 140 bin vatandaş MİT'e bilgi iletti. Bu bilgilerin en yoğun şekilde Eylül ayında ulaştırıldığı belirlendi. Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bilgi verenlerin kimlikleri son derece yüksek güvenlik önlemleri altında korunuyor ve verilen bilgilerin gizliliği sağlanıyor.

MİT'e bilgi ulaştırma yöntemleri arasında, kurumun internet sitesinde bulunan özel bir form doldurarak bilgi iletilmesi yer alıyor. Sitede yer alan bilgilere göre, ülkemizin bütünlüğünü ve çıkarlarını koruma faaliyetlerine katkı sağlamak için vatandaşların bilgi paylaşımına davet edildiği vurgulanıyor. Her vatandaşın ülkenin güvenliğine ve refahına katkıda bulunma sorumluluğu olduğu belirtiliyor.

KİMLİKLER GİZLİ TUTULUYOR

Bilgi paylaşan vatandaşların kimlikleri ve verdikleri bilgilerin gizliliği büyük bir önem taşıyor. MİT, gönderilen bilgileri şifreleyerek üçüncü şahısların müdahalesine karşı koruma altına alıyor. Ayrıca, bilgi sağlayan kişilerin kimlikleri kesinlikle gizli tutuluyor ve herhangi bir şekilde ifşa edilmiyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN YAZIŞMA UYARISI

MİT'e bilgi ulaştırma sürecinde, vatandaşlar internet üzerinden form doldurmanın yanı sıra posta yoluyla veya Türkiye Cumhuriyeti elçilik ofislerine başvurarak da bilgi paylaşımında bulunabiliyor. Ancak, vatandaşlar uyarılıyor ve MİT iletişimini sağlamak için internet üzerinden yazışma yapmamaları konusunda bilgilendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN