Ne Uludağ ne de Sarıkamış! En yüksek kar kalınlığı orada çıktı, okul tatilini fırsat bilen eğlenmeye oraya koşacak

Ne Uludağ ne de Sarıkamış! En yüksek kar kalınlığı orada çıktı, okul tatilini fırsat bilen eğlenmeye oraya koşacak

Kar tatili yapmak isteyenler, kayak merkezlerine gitmek isteyenler dikkat! En yüksek kar kalınlığının hangi bölgede olduğu öğrenildi. Keyifli bir kar tatili yapmak isteyenler akın akın buraya gidecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu yıl ülke genelinde beklenilen kar yağışları gerçekleşmedi. Dolayısıyla kayak merkezlerinde bile kar kalınlığının ne kadar olduğu merak ediliyordu. Kayak tatiline gitmek isteyenlerin merak ettiği bu konuya ilişkin yetkili merciler açıklamada bulundu. Yeni sezonda Türkiye’nin en erken kayak sezonunu açan yer belli oldu. Öte yandan diğer kayak merkezlerinin kar kalınlığı da açıklandı.

yeni-proje-13.jpg

KAR KALINLIĞI REKORUNU O İL KIRDI

Gezelim haber sitesinde yer alan bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda kar kalınlığının en fazla olduğu yer belli oldu. Bu sezon 183 santim ile kar kalınlığı rekorunu Hakkari Mergabüt Kayak Merkezi kırdı. Öte yandan diğer kayak merkezlerinin kar kalınlığı ise şu şekilde ölçüldü:

“Sarıkamış'ta 169 cm, Palandöken'de 148 cm, Kartalkaya'da 137 cm, Ergan'da 113 cm, Kartepe'de 66 cm, Keltepe'de 40 cm, Mersivan'da 34 cm, Çambaşı'nda 33 cm, Hesarek'te 32 cm, Uludağ'da 31 cm, Erciyes'te 27 cm, Gevaş'ta 25 cm, Ilgaz ve Yalnızçam'da 18 cm, Yıldıztepe ve Zigana'da 15 cm, Yedikuyular ve Denizli'de 11 cm, Elmadağ ve Yıldız Dağı'nda 10 cm”

yeni-proje-14.jpg

KAYAK MERKEZLERİNDEKİ HAVA SICAKLIĞI

Kayak merkezlerine tatile gitmek isteyen vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bölgelerdeki tahmini hava sıcaklıkları. Buna göre bazı kayak merkezlerindeki hava sıcaklık tahminleri ise şu şekilde ölçüldü:

Palandöken: En düşük -17°C, en yüksek -6°C

Ergan: En düşük -17°C, en yüksek -5°C

Hakkari: En düşük -12°C, en yüksek -3°C

Kartalkaya: En düşük -10°C, en yüksek -2°C

Sarıkamış: En düşük -14°C, en yüksek -4°C

Erciyes: En düşük -10°C, en yüksek 0°C

Yıldız Dağı: En düşük -8°C, en yüksek 3°C

Mersivan: En düşük -12°C, en yüksek -5°C

Ilgaz: En düşük -11°C, en yüksek -1°C

Denizli: En düşük -7°C, en yüksek -1°C

Gevaş: En düşük -9°C, en yüksek -1°C

Yıldıztepe: En düşük -9°C, en yüksek -1°C

Kop Dağı: En düşük -13°C, en yüksek -3°C

Uludağ: En düşük -8°C, en yüksek 1°C

Davraz: En düşük -6°C, en yüksek 0°C

Elmadağ: En düşük -7°C, en yüksek 6°C

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN