Nedenini sormayın sadece izleyin! Türk kızı vahşice öldüren ABD’li canavar doktorun hikayesi televizyonda

Nedenini sormayın sadece izleyin! Türk kızı vahşice öldüren ABD’li canavar doktorun hikayesi televizyonda

Netflix’te yayınlanan o belgesel dizinin hikayesini duyanlar şaşkına dönüyor. Türk kızını vahşice öldüren ABD’li canavar doktorun hikayesi kan dondurucu…

Netflix’te bu ay yayınlanmaya başlayan yeni belgesel dizinin hikayesi kan donduruyor. Korkunç Cerrah: Bıçak Altında Aşk, rejenaratif tıbbın öncüsü olarak görülen ünlü cerrah Dr. Paolo Macchiarini’nin bilim suiistimalini ele alıyor.

Netflix 48-58 dakika aralığında değişen 3 bölümlük belgesel diziyi şu sözlerle özetliyor:

"Dr. Paolo Macchiarini yaptığı kök hücre destekli nefes borusu nakilleriyle tüm dünyada adını duyurdu. Ama bir sorun vardı: Hastaları ölüp duruyordu."

8 HASTASININ 7’Sİ ÖLDÜ

Macchiarini tarafından soluk borusu nakli yapılan 8 hastadan 7’sinin hayatını kaybetmesi, deneysel ameliyatları etiğe aykırı olarak yaptığı iddialarını gündeme taşımıştı. Bunlar arasında plastikten nefes borusu yapmak ve sonrasında bunu hastanın kendi kök hücreleri ile kapladığını iddia etmek de bulunuyordu.

O İSİMLERİ AMELİYAT ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Bütün bu durumlar yaşanırken Macchiarini, gazeteci ve TV yapımcısı Benita Alexander ile tanışarak nişanlandı. Ben Steele yönetimindeki belgesel dizide, Alexander’ın nişanlısının ünlü arkadaş ve müşterileri olduğu gibi bilgilerle kandırıldığını gösteren itiraflarına da yer veriliyor.

Macchiarini, Clinton ile Obama’nın ameliyatlarının yaptığını söylemesinin dışında Elton John, John Legend ile Vladimir Putin’i düğünlerine getireceği vaadinde de bulunmuş.

turk-kizini-olduren-abdli-sahte-doktor-1.jpg

TÜRK KURBANINI KADERİNE TERK ETTİ

Macchiarini’n, kandırıp ameliyatını yaptığı kurbanlardan biri de Türkiye seyahatinde tanıştığı Yeşim Çetir. Solunum yolları hasar gören Çetir, Stockholm’de Karolinska Üniversite Hastanesi’ne giderek operasyon geçirmişti. Belgeselde doktorun, operasyonun ardından genç kadını kaderine terk ettiği belirtiliyor.

Independent Türkçe tarafından aktarılanlara göre belgeselde, “insanlara laboratuar faresi gibi davranan tam bir dolandırıcı” olarak tanımlanan Macchiarini, İtalya’da 16 yıl hapis cezası aldı. Ardından İsveç’teki bir duruşmada, bir hastanın üzerinde deneysel prosedür uyguladığı suçu kesinleşti ve 2 sene ertelenmiş hapis cezası verildi.

“NEDENİNİ SORMAYIN SADECE İZLEYİN”

Netflix’te yayınlanan belgeseli izleyenler ise şu yorumlarda bulundu:

"Netflix'te Korkunç Cerrah'ı izliyorum ve aklım tamamen başımdan gitti."

"Olağanüstü ve sarsıcı belgesel Netflix'te. Dehşet verici, üzücü ve dudak uçuklatıcı. İzleyin. Nedenini sormayın. Sadece izleyin."

"Utanç verici ama Paolo tarafından kandırıldım. Birçoğu ölümle sonuçlanan hastaları gibi ben de yanlış bir vaatle baştan çıkarıldım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN