Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin büyük müjde geldi! Bölge halkı paraya para demeyecek: Denizin altı para kaynıyor

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin büyük müjde geldi! Bölge halkı paraya para demeyecek: Denizin altı para kaynıyor

Türkiye'nin yeni zenginliği belli oldu. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin adeta vurgun yapacak. Denizin altı fokur fokur kaynıyor cepler dolup taşıyor. İşte Türkiye'nin yeni para kaynağı…

Karadeniz bölgesinden sevindiren haber geldi. Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan örnekler Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) analize gönderildi. Sahilin yaklaşık 7 mil açıklarından alınan örnekler hakkında açıklamalarda bulunan Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafız Maden, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz kaynaklarının alıştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. AA muhabir ile konuşan Maden, yeni keşifler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Türkiye'nin yeni para kaynağı…


KARADENİZ'İN ALTI KAYNIYOR

Doğu ve Batı Karadeniz'de petrol potansiyeline yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Akademik yayınlar çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Nafız Maden, çalışmaların detayını paylaştı. Uydu görüntüleri ve Jeofizik yöntemlerle yapılan incelemeleri işaret eden Maden, Ordu'nun Ünye ilçesi ile Gürcistan'ın Batum şehirleri açıklarında Petrol sızıntısı tespit edildiğini söyledi. Petrol olanağı üzerine Jeofizik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Maden, Ünye açıklarına yoğunlaşıldığını ifade etti. Maden, "Elde edilen veriler neticesinde TPAO'ya ait Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi bölgede şu anda sismik çalışma yapıyor. Bu sismik çalışmalar değerlendirildikten sonra o bölgede sondaj çalışmasına geçilecek." sözlerini dile getirdi.

denizden-petrol.jpg


PETROL SIZINTISI KEŞFEDİLDİ

Çayeli açıklarında yapılan incelemeleri işaret eden Nafız Maden, doğal Petrol sızıntısı keşfedildiğini söyledi. Alınan örneklerde inceleme yapılacağınız ifade eden uzman isim, kalitesinin tespit edilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan çalışmaların amacına değinen Maden, Türkiye'de petrol ve doğalgaz potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Nerelerde Petrol olduğuna değinen uzman isim TPAO'ya yardımcı olmak amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı.


Türkiye'de hangi bölgelerde petrol sızıntısı olabileceğini araştırdıklarını ifade eden uzman isim, bunların haritalandırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Yapılan analizler kapsamında Çayeli açıklarında Petrol potansiyelinin olduğunu ifade eden Maden, TPAO'nun bölgede çalışma yapması gerektiğini işaret etti. Sondaj çalışması yapılması gerektiğini söyleyen Nafız Maden, petrol çıkmasına ümit ettiklerinin altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK ENERJİ KAYNAĞI OLACAK

Karadeniz'in Türkiye enerjisini karşılayacak bir deniz olduğunu işaret eden uzman isim, jeofizik, jeolojik ve uzaktan algılama yöntemleriyle çalışmalar yaptıklarını yaparak raporları ilgili kurumlara ulaştıracaklarını ifade etti. Çayeli açıklarında önemli miktarda Petrol bulunduğunu ifade eden Maden, konuşmalarına şu sözlerle devam etti:

denizin-alti-kaynior.jpg


"Sondaj kuyusu açıldığında ekonomiye katkısı olabileceğini düşünüyorum. Karadeniz sadece petrol ve doğal gaz açısından değil ayrıca gaz hidrat ve geleceğin temiz enerjisi olarak öne çıkan hidrojen açısından da önemli bir havza. Karadeniz yalnızca hamsinin, balığın çıktığı bir yer değil, bundan sonra Türkiye'nin enerjisinin büyük bir miktarının karşılandığı bir deniz olacak."


NUMUNELER TPAO’YA GÖNDERİLECEK


Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarında gerçekleştirilen çalışmalardan alınan numunelerin analiz için TPAO’ya gönderileceğini söyleyen Maden, yazışmaların tamamlanmasını beklediklerini aktardı. Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, bölgede petrol sızıntısına ilişkin çalışmaları desteklediklerini vurguladı.

Heyecanı bir şekilde sonuçlarım beklendiğini ifade eden Çiftçi, Dubai gibi küçük fakat zengin bir yer olmanın hayalini kurduklarını söyledi. Olayın yalnızca Çayeli ile sınırlı kalmadığını ifade eden Çiftçi, bunun milli bir kaynak olduğunu ve ülkenin geleceğini zenginleştirecek bir kaynak haline dönüşebileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN