Son dakika okul tatili velileri kızdırdı

Son dakika okul tatili velileri kızdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası gece geç saatte ilan ettiği okullara tatil kararı velileri mağdur etti. Son dakika tatiliyle çalışan anne ve babaların planları altüst olurken sınav haftasındaki okullarda sınavlar ertelendi. Karardan MEB’in haberinin olmadığı iddia edilirken Yusuf Tekin’in tatili ‘armağan’ olarak açıklaması tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim akşamı saat 22.00’de okulları bir gün tatil etmesi mağduriyet yarattı. Erdoğan, Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı kutlamaları sonrası sosyal medyadan paylaştığı duyuruda, “Cumhuriyet Bayramımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir coşkuyla kutladık. Bu coşkuyu paylaşan milletime teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, 30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın tatil kararını gece yarısına doğru X’teki hesabından yaptığı paylaşımla açıklaması, karardan Milli Eğitim’in haberinin olmadığı izlenimini doğurdu. Ani/sert hava koşulları ile olağanüstü olaylar/doğal afetler dışında gece yarısına doğru okul tatili kararının ilk örneği olan Erdoğan’ın açıklaması, sabah okula gidecek çocukların önemli bir kesiminin uyuduğu saatlerde duyurulan bir karar olarak tarihe geçti.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de duyuruyu “Cumhurbaşkanımız’a, sizlere sunduğu bu 100. yıl armağanı için teşekkürlerimi sunarım” ifadesiyle paylaştı. Duyuru sonrası birçok sosyal medya kullanıcı ve siyasi parti lideri, karara tepki gösterdi. Vatandaşlar tatili bir ‘armağan’ olarak niteleyen Yusuf Tekin’e, “Okulları tatil etmek nasıl bir armağandır. Okul tatili armağansa okulun kendisi ceza değil midir? Bakan okula böyle bakıyorsa cemaat ne yapar?” sorularını yöneltti.

Ayrıca, zamansız ve plansız yapılan okul tatilinin ertesi gününü planlayan milyonlarca çalışan anne babayı mağdur ettiği belirtilirken okullarda sınav haftası olduğu ve bütün sınav programının değiştiği kaydedildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından karara tepki göstererek, “Saat 22’de tweet atarak okulları tatil yaptıklarını duyuruyor. Ertesi gün okula gidecek çocuklar çoktan yatmış bile, tatilden Milli Eğitim Bakanı’nın bile haberi olduğundan şüpheliyim. Ne demişti Sakallı Celal: Tanzimat ilan ettik, olmadı meşrutiyet ilan ettik olmadı. Cumhuriyet ilan ettik olmadı. Yahu biraz da ciddiyet ilan etsek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN