Türkiyekart müjdelendi! Vergi ödemelerinden otomatlara kadar geçerli, artık kimse başka kart kullanmayacak

Türkiyekart müjdelendi! Vergi ödemelerinden otomatlara kadar geçerli, artık kimse başka kart kullanmayacak

Uzun süredir beklenen müjde geldi! Türkiyekart müjdelendi! Vergi ödemelerinden otomatlara kadar geçerli! Başka kart kullanmanıza gerek kalmayacak... Türkiyekart nerede kullanılacak? Türkiyekart'a bakiye nasıl yüklenecek? Tüm detaylar haberimizde...

Uzun süredir beklenen, Türkiye’nin dört bir yanında geçerli olan Türkiye Kart resmi olarak duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, yeme-içme, ulaşım, finans ve daha pek çok ihtiyacı tek bir kartta buluşturan Türkiye Kart, artık pilot bölgelerde kullanılmaya başlanacak.

HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

turkiye-kart-2106271.jpg

Türkiye Kart projesi, yıllardır üzerinde çalışılan ve sonunda resmiyet kazanan bir dönüşümün habercisi. Yeme-içme, ulaşım ve finans gibi temel ihtiyaçları tek bir kartla karşılayacak olan bu sistem, artık tüm Türkiye'de geçerli olacak.

PİLOT BÖLGELER BELİRLENDİ

kljg6ogliegp6-ejlcivla.jpg

Pilot Bölgeler Belirlendi! Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart projesinin altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve pilot bölgelerin seçildiğini duyurdu. Konya, Kayseri Büyükşehir, Yozgat ve Gümüşhane gibi şehirler, Türkiye Kart'ın ilk kullanılacağı bölgeler arasında yer alıyor.

BAKİYE İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

butun-islemler-icin-turkiye-kart-yetecek.jpg​​​​​​​

Türkiye Kart ile finansal işlemler de kolaylaşıyor. Bankalar arası para transferleri, alışverişler, harç ve vergi ödemeleri, otopark ücretleri, yiyecek içecek otomatları ve hatta taksi ücretleri, artık tek bir kartla halledilebilecek. Bakiye işlemleri için PTT, bankalar, online kanallar ve mobil uygulamalar kullanılabilecek.

2023 HEDEFİ

6 İl, 1 Kart! Bakan Uraloğlu, projenin 2023 yılı sonuna kadar 6 farklı ilde hayata geçirilmesini hedeflediklerini açıkladı. Türkiye Kart projesi ile vatandaşların günlük yaşamlarını daha da kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını tek bir kartla karşılamak amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN