Yeni madeni 5 lira milletvekillerine dağıtıldı

Yeni madeni 5 lira milletvekillerine dağıtıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bastırdığı madeni 5 TL hatıra parası TBMM’de özel kutu içerisinde milletvekillerine dağıtıldı.

TBMM’de milletvekillerine Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün bastığı madeni 5 lira dağıtıldı.

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun’un talimatıyla dağıtılan özel kutu içerisindeyeni 5 liraların Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olduğu belirtildi.

“Tedavül hatıra parası” notu yer aldığı kutuda, 5 lirayla hakkında bilgiler yer alıyor.

yeni-proje-9.png

5 liranın ağırlığının 8,25 gram ve çapı 28,15 mm olduğu belirtilen kutuda, ön ve arka yüzün özellikleriyle ilgili şu ifadeler yer alıyor:

“Ön yüz: Dış halkada sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırılmıştır. Halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız yer alır. Ortada; Türkiye yüzyılı logosu yer alır. Bunun solunda ‘5’ rakamı altta ‘TÜRK LİRASI’ yazısı ve yazının altında ‘2023’ yer alır.

Arka yüz: Atatürk rölyefi, altta; Cumhuriyet'in yüzüncü yılı logosu, çevrede: ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ yazısı yer alır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN