2023'te çip kıtlığı patlak verecek! Otomobil almayı düşünenler yandı: Sektör sıkıntıda, elinizi çabuk tutun

2023'te çip kıtlığı patlak verecek! Otomobil almayı düşünenler yandı: Sektör sıkıntıda, elinizi çabuk tutun

Yeni yıla sayılı günler kala araçlar için çip krizi başladı. Uzman isimler tarafından yapılan araştırmalar üzerine çip kıtlığının yeni araba fiyatlarının iki yılda yüzde 16 oranında artmasına neden olduğu gündeme geldi. 2022'yi geride bırakmaya hazırlanılan şu dönemde çip krizinin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. 2023 çip krizine ilişkin detaylar haberimizde yer almaktadır

Küresel çip kıtlığı son yıllarda dünyaya damgasını vururken özellikle otomobil ve akıllı telefon sektörü çip kıtlığından derinden etkilenmeler başladı. Üreticiler kapasitelerini artıyor, yeni fabrikalar kurulmaya başlandı. hükümetler de çip üretimini artırmak adına destekler verildi. 2022 yılında gündeme gelen çip krizine dair gelişmeler devam ederken 2023'te çip krizi bitecek mi? İşte detaylar...

2023'TE ÇİP KRİZİ BİTECEK Mİ?

Son dakika haberi olarak başlayan ABD merkezli web sitesi Ars technica tarafından hazırlanan ve bir noktada Financial Times'ta yayınlanan yeni rapor üzerine dayandırıldı. Küresel yarı iletken endüstrisinde kesintilerin devam etmesiyle beraber 2023 yılı boyunca devam edeceği bekleniyor.

Fabrikalar ve dökümhanelerin kurulması üzerine işleyişlerin yavaş ilerlediği belirtildi. Dünya çapında hükümetlerden de bu konuda destekler geldiğinin bilgisi verilerek ABD Başkanı Joe Biden'ın ağustos ayında imzaladığı CHIPS ve Bilim yasası konusunda hatırlatmalar yapıldı.

2023 otomobil çip krizi

CHIPS VE BİLİM YASASI

Yerli yarı iletken üretiminde artış yapılmasına dair yasa, otomobilden elektroniğe kadar birçok sektör üzerinde üterim aksamaları yaşandı. Kriz her dönemi vururken çip kıtlığının hafifletilmesi amaçlandı. Yasa, yarı iletken üretimi için yaklaşık 52 milyar dolarlık yardımın yanında yarı iletken fabrikalarının kurulumunu teşvik etmek için 4 yıllığına yüzde 25'lik oranında vergi indiriminin yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN