Bu ilde yaşayanlar dikkat! Doğalgaza cep rahatlatan indirim geldi! 1000 TL'lik faturanın sadece bu kadarını ödeyecekler

Bu ilde yaşayanlar dikkat! Doğalgaza cep rahatlatan indirim geldi! 1000 TL'lik faturanın sadece bu kadarını ödeyecekler

Yeni yıl gelmesiyle beraber zam haberleri beklenirken İstanbul'dan doğal gaza indirim geldi. Ortalama bin TL olan fatura gelen indirim sonrasında 879 TL olarak geleceği bilgisi verildi. İGDAŞ'ın sistem kullanım bedellerinde indirime gidilmesi milyonların yüzünü güldürdü.

5.5 milyon doğal gaz abonesini yakından ilgilendiren indirim haberi İstanbul'dan geldi. 1 Ocak tarihinden sonra geçerli olacak şekilde yüzde 12 indirim geleceği iddiaları gündeme damgasını vurdu. İndirimin ise yeni yıldan sonra geçerli olacağı ifadeleri yer alıyor.

Eylül ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelmesinden sonra kış aylarının yaklaşmasıyla tekrar zam beklentileri artış gösterdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise çıkan zam haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 120 dolardan bin metreküp ağustos ayında 3 3 bin doların üzerine çıktı. Bunun üzerine günümüzde gevşemeler olduğuna değinerek aralık ayında fiyat değişikliği olmayacağını ve yeni yılın ilk ayında herhangi bir zam ile karşılaşma olmayacağının altını çizdi.

igdaş kullanım bedellerine indirim

1000 TL'LİK FATURA 879 TL'YE DÜŞTÜ

Zam gelmeyeceği kesinleşirken doğal gaz faturaları için son dakika gelişmesi yaşandı. Sektör üzerinde ki kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul'da doğal gaza yüzde 12 indirim yapılacağı iddia edildi. İndirimin 2023 itibariyle uygulanacağı ise vatandaşlarla paylaşıldı.

İGDAŞ SİSTEMİNDE KULLANIM BEDELLERİNE İNDİRİM GELDİ

Sistem kullanım bedeli ise şehir içi doğal gaz dağıtımı faaliyetleri yürüten dağıtım şirketlerinin şebeke üzerinden yatırımı içeriğinde dağıtım hizmeti bedel ve EPDK tarafından tutarlar belirleniyor. 2022-2026 dönemleri arasında geçerli olacak EPDK tarafından belirlenen 71 ilde faaliyette bulunan 64 farklı dağıtım şirketi için bedeller de resmi gazetede resmen yayımlandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN