Bu metreküpe kadar doğalgaz kullanmak ücretsiz olacak! Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi!

Bu metreküpe kadar doğalgaz kullanmak ücretsiz olacak! Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi!

Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde vatandaşın yüzünü güldürecek haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. İşte detaylar…

Ülke olarak çok zorlu bir kış geçirdik, yaşadığımız büyük felaketlerin ardından milyonlarca vatandaşa müjdeli bir haber verildi. Detaylar haberimizde…

MARKET

TÜRKİYE'NİN 81 İLİNE BAYRAMDA ÜCRETSİZ DOĞALGAZ GELİYOR! CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMAYI YAPTI: 25 METREKÜPE KADAR BEDAVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazda dışa bağımlılığı nedeniyle yıllarca sıkıntı çeken ülkemiz insanına umut olacak önemli bir açıklamayı yaptı. Bugün bedava doğalgaz için son gün...

Enerji Bakanı, geçtiğimiz günlerde sondaj çalışmaları tamamlanan ve doğal gazın çıkarıldığı Karadeniz doğalgaz projesinin tamamlanması sonucunda cumhurbaşkanından bir mesajı iletmişti.

Birkaç gün önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez millete bir müjde getirdi: Ücretsiz doğalgaz. Bunu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Filiz'de yapılacak Karadeniz gazı lansman törenine katılacak.

Erdoğan'a göre apartmanlarda doğalgaz tüketimi ayda 25 metreküpe kadar bedava olmalı. Bu da katılımcı bütçelemeyi desteklemek için 30.8 milyar Türk lirası demek. Karadeniz'den doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte vatandaş indirimleri konusunda uzun süredir çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda belirli formüller vurgulanmıştır.

Sonunda karar verildi. Karadeniz gazı evlere girdikten sonra her ay hane başına düşen 25 metreküp doğalgaz bedelinin devlet tarafından karşılanacağı varsayılmıştır. Devlet tarafından karşılanacak 25 metreküp belirlenirken konut doğalgaz tüketimi dikkate alındı. Mutfakta kullanılan tüketimin ücretsiz olarak beyan edilmesi gerektiği ortaya çıktı.

25 METREKÜP BEDAVA GAZ

Bu da yaklaşık 25 metreküp ediyor. Bazı evlerin bu rakamla sıcak su giderlerini karşılayabilecekleri söyleniyor. Son 20 yılda yapılan araştırmalar, doğal gaz kullanma imkanı sunulan vatandaş sayısının üç kattan fazla artarak 69 milyona ulaştığını gösteriyor. Doğalgaz müşteri sayısı 1,3 milyondan 19,1 milyona yükseldi. Bu, ülke nüfusunun %81'ine doğal gaz kullanma fırsatı ve kolaylığı sağladı.

Hükümet planlarına göre 2026 yılına kadar 299 yerleşim yerine doğal gaz sağlanacak. 19,8 milyon abone düşünüldüğünde vatandaşlar her ay yaklaşık 2,5 milyar, yılda ise 30,8 milyar destek alıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN