Bu şifadan konu komşuda faydalanıyor! Bir kasesiyle tüm depolar fullenecek: A'dan Z'ye ne ararsan var

Bu şifadan konu komşuda faydalanıyor! Bir kasesiyle tüm depolar fullenecek: A'dan Z'ye ne ararsan var

Muharrem ayı ile birlikte aşure kazanları da kaynamaya başladı. Hem lezzeti hem de görüntüsüyle herkesin aklını başından alan aşurenin şifası da saymakla bitmiyor. İşte aşurenin tüm faydaları…

Mübarek aylara giriş yaparken Muharrem ayında aşure kazanları kaynamaya başladı. Lezzetli olduğu kadar şifası ile de herkesin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan aşure içerisinde bulundurduğu besinler ile oldukça besleyicidir. Kuru fasulye, nohut, üzüm, kayısı, incir, dut, fındık ve fıstık gibi pek çok farklı ürünün birleşimi ile oluşan aşure oldukça da sağlıklıdır. İşte aşurenin tüm faydaları…

ŞİFASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Protein ve lif açısının oldukça zengin olan aşure pek çok hastalığın önlenmesinde de vücutta koruyucu bir görev üstleniyor. Hem geleneksel hem de dini değerlerin bir simgesi olarak yapılan aşurelerin faydaları da dillere destan.

asure-1.jpg


Kalp ve damar sağlığı için mükemmel bir besin olan aşure içerisinde bulunan bakliyatlar ve doymuş yağ oranı ile kalbi besliyor. Yağ oranının düşük olması nedeniyle içerisinde kolesterol bulundurmayan aşure içerisinde bulunan kuru fasulye, nohut ve ceviz gibi besinler nedeniyle omega-3 asitleri açısından da çok zengindir. Omega 3 Kolesterolü düşürmede oldukça etkili bir besin olarak görülürken fındık içerisinde yer alan E vitamini de kalp ve damar sağlığını destekler.

asure.jpg
Vitamin ve mineral deposu olarak karşımıza çıkan aşure, A, B, C ve E vitaminleri açısından da son derece zengin bir besin kaynağıdır. İçerisinde bulunan vitaminler ile bağışıklık sistemini destekleyen bu besin kuru baklagillerde oldukça fazla bulunuyor. Bağırsak hareketlerini hızlandıran aşure kabızlık riskini de en aza indirir. Bu sayede bağırsak kanseri riskinide en aza inmiş oluyor.

asure-yapmak.jpg

Aşure içerisinde bulundurduğu zengin içeriği ile depresyon ve kaygıyla en aza indiren lezzetli bir tatlı olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerdiği B vitamini ve Omega 3 asitleri depresyon sorununu en aza indiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN