Daha önce bulaşık makinesi tabletinin bu kullanım alanlarını duymamıştınız! Öğrenince gözleriniz yuvasından çıkacak

Daha önce bulaşık makinesi tabletinin bu kullanım alanlarını duymamıştınız! Öğrenince gözleriniz yuvasından çıkacak

Bulaşık makinesi tabletleri, bulaşıkları temizlemek, lekeleri çıkarmak ve yağları gidermek için kullanılır. Bu tabletler, bulaşıkları temizlerken aynı zamanda bulaşık makinesinin içindeki parçaları da temizler. Peki bulaşık makinesi tabletinin başka alanlarda da kullanıldığını biliyor muydunuz?

Bulaşık makinesi tabletlerini sadece temiz bulaşıklar için ve bulaşık makinesinde kullanabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Tabletler evde daha birçok şey için çok faydalı görünüyor. Bu nedenle, bunları sadece bulaşık makinesinde kullanmak ayıptır. Evinizde başka hangi bulaşık makinesi tabletlerini kullanabileceğinizi merak mı ediyorsunuz? Sizin için listeledik.

1. KEK TAVALAR

Pişirme işleminden sonra hala tavada birikmiş yemek artıkları var mı ve bu inatçı kirleri çıkarmakta zorlanıyor musunuz? O halde bulaşık makinesi tabletleri bir çözümdür! Kirli tavayı ocağa yerleştirin ve bir kat su ile doldurun ve bulaşık makinesi tableti ekleyin. Ardından birkaç dakika kaynatın ve ardından tavayı su ve bir sünger veya bulaşık fırçası ile durulayın ve tavanız tekrar yeni gibi olur.

2. TİŞÖRTLERDEKİ SARI LEKELER

Sarı lekelerin çıkarılması zordur. Beyaz tişörtlerde koltuk altlarındaki sarı lekelerin çıkarılması özellikle zordur. Bulaşık makinesi tabletiyle yıkamak, lekeleri kolayca çıkarmanın harika ve ucuz bir yoludur. Tek yapmanız gereken çamaşır makinesindeki çamaşırlara bulaşık makinesi tableti eklemek. Ardından normal programı çalıştırın ve giysileriniz tekrar parlak beyaz olacak!

bim-bind-activit-bulasik-makinesi-tableti-fiyati-2022-ne-kadar.jpg

3. KOKULARI GİDERİN

Çoğu zaman, yemek kokularının evde hâlâ kaldığı görülür. Özellikle gurme seti kullandıysanız veya balık pişirdiyseniz. Neyse ki evinizdeki yemek kokularından kurtulmanın kolay ve ucuz bir yolu var! Tek yapmanız gereken ateşe bir tencere su koymak ve içini bol miktarda su ile doldurmak. Tavayı kısık ateşe koyun ve bir bulaşık makinesi tableti ekleyin. Su kabı yemek kokularını emecek ve eviniz kötü kokulardan süper hızlı bir şekilde kurtulacak!

4. KIZARTMA TAVASI

Kızartma tavanızı temizlemek korkunç bir iştir, ancak bu numara ile çok daha kolay hale geliyor! Fritözün iç tepsisini dörtte üçü suyla doldurun ve bir bulaşık makinesi tableti ekleyin. Sepeti iç tavaya asın, fişi prize takın, sıcaklığı maksimum 90 dereceye ayarlayın ve tavayı 10 dakika çalıştırın. Ardından, iç hazneyi dikkatlice boşaltın ve her şeyi sıcak suyla iyice durulayın. Sonuç: parlak, temiz bir kızartma tavası!

5. KAHVERENGİ LEKELER

Her çay tiryakisi sorunu bilir: bardaklarınızda, kupalarınızda ve çaydanlıklarınızda kalan çirkin kahverengi lekeler. Bu, bulaşık fırçasıyla temizlemenin neredeyse imkansız olduğu bir saldırıdır. Neyse ki, basit bir bulaşık makinesi tableti sayesinde bu artık değişiyor! Bu çok kolay. Kaynar su ile bulaşık makinesi tabletini demlikte birleştirin veya suyu bardaklara veya kupalara paylaştırın. Bunun bir saat kadar ıslanmasına izin verin ve ardından bulaşıkları iyice durulayın. Kahverengi saldırının tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN