e-Devlet'te kesenin ağzı açıldı! Başvurular patladı: Çocuklu ailelere 3.708 TL yardım yapılacağı duyuruldu!

e-Devlet'te kesenin ağzı açıldı! Başvurular patladı: Çocuklu ailelere 3.708 TL yardım yapılacağı duyuruldu!

Dar gelirli vatandaşlar için sağlanan sosyal destek ödemeleriyle ilgili zam müjdesi verildi. Peki hangi ödemeler arttı? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

Çocuklu ailelere yapılan sosyal destek ödemelerine zam yapıldı. Peki çocuklu aileler için verilen ödemelere nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇOCUKLU AİLELERE MADDİ DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen ve SED ödemeleri olarak bilinen ödemelere yüzde 30 zam yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemelerine memur maaşlarındaki artış doğrultusunda iki kez zam yapıyor. SED ödemeleri de son yapılan zamlarla birlikte 3 bin 708 TL'ye yükseldi. SED ödemelerine başvuru yapmak için ve ödemeden faydalanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İlk olarak SED ödemesi almak için bakım tedbir kararı olan çocuklar olması gerekmektedir. 

SED Ödemeleri

Bakıma muhtaç çocuklar ailesi ya da yakınlarının yanına gidecek durumda değilse SED ödemesi alabiliyor. Aynı zamanda bakıma muhtaç duruma gelmesi tahmin edilen çocuklar da ödeme için başvuru yapabiliyor. Bakım tedbiri alınan ve sosyal hizmet kuruluşundan ayrılan ya da koruyucu ailesinin yanından ayrılmak zorunda kalan çocuklar SED ödemelerinden faydalanabiliyor. SED başvuruları Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdürlükleri aracılığıyla yapılabiliyor. Aynı zamanda başvurular e-Devlet sistemi üzerinden de yapılabiliyor. Başvuru yaparken talep edilen sağlık raporu, öğrenci belgesi gibi belgeler sisteme yükleniyor. Dar gelirli vatandaşların maddi anlamda ihtiyaçlarının karşılanması için düzenlenen sosyal destek ödemeleri ile ilgili tüm detaylar https://www.aile.gov.tr/sss/cocuk-hizmetleri-genel-mudurlugu/sed-hizmeti internet sitesine vatandaşla paylaşılıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN