Evine doğalgaz faturası gelenler dikkat! Hemen başvurun: O paralar iade edilecek

Evine doğalgaz faturası gelenler dikkat! Hemen başvurun: O paralar iade edilecek

Doğalgaz faturası gelenleri yakından ilgilendiren haber kısa sürede gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz faturaları için duyuruda bulunurken alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Fatura ücretleri iade edilirken 1 aylık ücretler ise hesaplara geri aktarıldı.

Karadeniz gazının sisteme aktarılması başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi duyurdu. Doğal gaz faturalarına ilişkin karara varılırken Resmi Gazete'de önemli noktalara değinildi. EPDK’nın 'Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Uygulanmasına' ilişkin belirlediği usul ve esasların duyurusu yapıldı.

24 NİSAN-31 MAYIS ARASINDA DOĞAL GAZ FATURASI ÖDEMEYECEKSİNİZ

Alınan karara göre 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanırken toplam ödenecek tutar ise 0 TL olarak yansıtılacak.

Faturayı ödemiş ya da hatalı olanlar için ise tahakkuk edilen faturaların iptali gerçekleşecek. Tahsil edilen tutarla beraber 3 iş gününde nakit olarak iadeler gerçekleşecek. 1 Mayıs tarihiyle beraber 25 metreküpe kadar doğal gaz tüketiminin bedeli faturalara yansıtılmayacak.

ENERJİ BAKANLIĞI’NIN BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

Konut ibadethane ve cemevi aboneleri 24 Nisan 2023 ve 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında fatura tahakkuklarında sistem kullanım bedelleri vergilere tabi tutulmayarak bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Faturalar üzerinden hesaplamalar yapılırken tüketim bedeli üzerinden yüzde 100 oranında indirim gerçekleşerek bedel 0 TL olarak aktarılacak.

doğal gaz fatura desteği

Şirketler faturanın iptaliyle beraber en geç 3 iş günüyle beraber abonelere nakden iade yapılarak yükleme işlemi tamamlanır. Ön ödemeli sayaç kullanılarak aboneler için ise hesaba kredi yüklenerek yerine getirilir.

MERKEZİ SİSTEMDE YENİ UYGULAMA

Merkezi sistem tüketicilerine uygun olarak tüketim indirim miktarı yapılarak merkezi sisteme bağlı olan konutlar için daire sayısına bakılarak 25 metreküp üzerinden hesaplama yapılır. Merkezi sistem binalardaki bireysel aboneler kendi abonelikleri üzerinden indirim uygulamasından faydalanabilir.

Ön ödemeli sayaç üzerinden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin sayaçları ilk okuması endeksinden hesaplama gerçekleşir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN