Resimde kaç hayvan var? Doğru cevabı bulanların IQ'su en az 160 çıkıyor! Yapabilir misin?

Resimde kaç hayvan var? Doğru cevabı bulanların IQ'su en az 160 çıkıyor! Yapabilir misin?

Bu zeka bulmacası IQ testinde düzenlenmiş hayvanlardan oluşan insan yüzü şeklinde hayali bir nesne görülmektedir. Sonunda aldatıcı bir yanılsama haline gelene kadar, çünkü çok iyi eşleşen renk ve şekillerin bir kombinasyonuna sahiptir. Peki resimdeki hayvan sayısını bulabilir misin?

Aşağıdaki resimde bir insanın yüz yapısını oluşturan hayvanları 40 saniyeden daha kısa sürede tanımlayabiliyor musunuz? Bu meydan okumanın kolay olduğunu düşünüyorsan, bundan sonra gördüğün hayvana isim vermen yeterli!

Yalnızca gerçek zekiler 40 saniye veya daha kısa süre içinde resimdeki hayvanların tamamını bulabiliyor. Ne kadar zeki olduğunu test etmek için şimdi bu mücadeleye katılın.

kapak-003.jpg

RESİMDE KAÇ HAYVAN OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki yanıltıcı görüntü, aslında Giusseppe Arcimboldo adlı 16. yüzyıl İtalyan ressamının olağanüstü bir eseridir. Bu sanatçı, çevresinde çeşitli yiyecek ve nesnelerden oluşan bir insan yanılsaması yarattığı için kendi döneminde çok ünlüydü.

Çalışmaları çok ilginç, çünkü izleyiciyi içinde ne olduğunu anlamaya merak uyandırıyor. Tıpkı çok sayıda hayvandan oluştuğu söylenen yukarıdaki resimde olduğu gibi.

Ortalamanın üzerinde bir IQ'ya sahip ve bilişsel yeteneği yüksek biriyseniz, o zaman kesinlikle 40 saniyeden daha kısa sürede bu zeka bulmacasını çözebilirsiniz. Resimdeki hayvanları tespit edebilir misin?

HAYVANLARIN HEPSİNİ BULDUN MU?

Bunun gibi illüzyon bulmacalarını hızlı ve hassas bir şekilde çözmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey odaklanmanızı artırmak. Ardından bulması kolay olan hayvanları saymaya başlayın.

Peki sizce bu resimde kaç hayvan var? Bulduğunuz hayvanları saymaya şimdiden başlayın. Zamana bitmek üzere. Cevabı öğrenmek için okumaya devam edin.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Çok sayıda hayvandan oluşan bu optik illüzyon resminin içindeki hayvanlara, güzel kürklere sahip fil, at, kaplan, ayı, tilki, kanguru, çekirge, tembel hayvanlar ve tavus kuşlarından oluşan ilk 9 hayvanı bularak başlayabilirsiniz.

Ardından, görülen sonraki dokuz hayvan balina, yunus, kaplumbağa, tavşan, orangutan, gürgen, kartal, papağan ve yılandı.

Sonra tekrar yakından bakarsanız, gözlenebilecek kalan 7 hayvan kaz, kirpi, salyangoz, istiridye, deniz yıldızı ve bukalemundur.

Yani resimdeki 25 hayvanı 40 saniyeden kısa sürede bulmayı başardınız mı? Başarılı olursanız, yüksek IQ'ya ve kanıtlanmış bir odaklanma düzeyine sahip birkaç kişiden biri olduğunuzu kabul etmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN