Sütün içine bunu katıp yüzünüze sürün mucizeyi anında görün! Güzellik uzmanlarının büyük sırrı açığa çıktı

Sütün içine bunu katıp yüzünüze sürün mucizeyi anında görün! Güzellik uzmanlarının büyük sırrı açığa çıktı

Mevsimler değişikliklerle cildimizde bazı leke ve kuruma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ne kadar kremde sürsek fayda gelmez. Yapmanız gereken tek şey cildinizi düzenli olarak yıkamak ve ekstra olarak bu tarifi uygulamak. İçeriğinde bulundurduğu protein ve minerallerle hücreleri yenileyen sütün içine bal atın mucizeye tanık olun. İşte güzellikle uzmanlarının gizli sırrı...

Havaların soğumasıyla birlikte ciltte kuruma ve tahrişler meydana gelir. Özellikle kuru cilttlerde yaralara ve sivilcelenmeye neden olur. Bu tarz durumlarda ilk aldığımız önlem nemlendirici krem sürmek oluyor ancak buda kesin çözüm olmuyor. Bu tarz durumlarda mutlaka bu yöntemi deneyin. Sütü balla karıştırın ve mucizeye tanık olun. Cildinizde ne leke ne de kuruma meydana gelecek. İşte güzellik uzmanlarının sıklıkla kullandığı o basit yöntem...

BU KARIŞIM İLE KURU CİLT SORUNU TARİH OLACAK

Ciltte meydana gelen kuruma her kış ayının başlarında görülen büyük bir sorundur. Bu kuruma zamanla tahrişe ve sivilce artışına neden olur. Bu tarz durumlarda sakın yüzünüze krem filan sürmeyin. Yapmanız gereken tek şey bu karışımı uygulamak. Süt ve balın mucizevi etkisine bir kez daha tanık olacaksınız. Hem cildiniz nemlenecek hem de yaşlanmanın önüne geçeceksiniz.

fggfgf-11.jpg

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı süt

UYGULANIŞI

Krem şeklinde bir kıvam elde edene kadar iki malzemeyi karıştırın. Yaptıktan sonra bir pamuk yardımıyla karışımı cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp masaj yapın. Ardından kurulayıp nemlendirici sürün.

SÜT İLE BAL KARIŞIMININ FAYDALARI

1- CİLDİ NEMLENDİRİR VE KORUR

Laktik asit, ekşi sütte bulunan ve mükemmel bir nemlendirici görevi gören alfa hidroksi asitlerden biridir. Cildin doğal nemlendirici kompleksinin bir parçasıdır. Bal, nemi cilde bağlayabilirken onu yumuşak tutar.

2- CİLDİ SIKILAŞTIRIR

Bir araştırma, topikal laktik asidin %12'sinin ince çizgi ve kırışıklıkları azalttığını ortaya koydu. Süt ve ballı karışım cildin sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olur. Sütün hafif bir peeling etkisi bulunur. Yüzünüze uygulayarak cildinizi parlatabilirsiniz.

3- CİLT RENGİNİ DÜZENLER

Bal, cildin pH seviyesini korur. Cildin pH'ındaki dengesizlik, cildin doğal bariyerini bozarak tahrişe yol açar. Kızarmalar, kaşınmalar bunun göstergesidir. Bal kullandığınızda pH değeri dengelenmeye başlar.

yeni-dfbfdbfd.jpg

4- YARALARI İYİLEŞTİRİR

Balın aktif bileşiklerinden biri yaralarınızı etkili bir şekilde iyileştirmeye yardımcı olur. Yanık, sedef, kepek, pişik gibi sorunları da iyileştirerek, cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

5- SİVİLCE LEKELERİNİ GİDERİR

Süt ve bal, sivilcelerin iyileşmesinde etkilidir. İster bal ve sütü birlikte, ister sadece bal kullanarak bakterilerin ölmesini sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN