Ter kokusunu buhar edip uçuracak doğal yöntem! Deodorant, roll-on yanından bile geçemez: Sabahları bir kere sürmeniz yeterli...

Ter kokusunu buhar edip uçuracak doğal yöntem! Deodorant, roll-on yanından bile geçemez: Sabahları bir kere sürmeniz yeterli...

Hava sıcaklıklarındaki artış birçok kişide ter sorununu da beraberinde getirdi. Deodorant ve roll-on gibi kimyasallarla ter kokusunun önüne kalıcı olarak geçemeyenler, doğal yöntemleri araştırmaya başladı. Peki, ter kokusuna ne iyi gelir? Doğal yöntemlerle ter kokusu nasıl önlenir? İşte, ter kokusuna birebir etkili o bitkiler...

Ter kokusu, ter bezlerinin salgıladığı terin bakterilerce parçalanması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ter kokusunu önlemek içinse duş almak, temiz kıyafetler giymek ve deodorant ya da roll-on kullanmak öneriliyor. Ancak, son günlerde ülkemizde etkili olan yüksek sıcaklıklarda bu önlemler yetersiz kalıyor.

Kişinin sağlığını ve sosyal hayatını engelleyen, rahatsız edici ter kokusunu doğadan gelen şifalı otlarla kalıcı olarak önlemek mümkün. Sizler için hazırladığımız yöntemleri uygulayarak bu sıcak yaz günlerinde, rahatsız edici boyuta gelen ter sorununun önüne geçebilirsiniz...

YEŞİL ÇAY

yesil-cay.jpg

Yeşil çayın içeriğinde bulunan yararlı besinler sağlık üzerinde oldukça faydalıdır. Yeşil çayın birçok kişi tarafından bilinmeyen koku giderici özelliği ise, ter gibi istenmeyen kokular için en iyi çözümdür. Yeşil çayda bulunan polifenoller, antioksidanlar ve tanenler kötü kokunun giderilmesinde etkili olmaktadır.

Yeşil çayı uygulamak için, bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı yeşil çay koyun ve demleyin. Demlenen çayı ter kokusunun yoğun olduğu bölgelere sprey yardımıyla sıkarak ya da silme yöntemiyle uygulayabilirsiniz.

ALIÇ ÇAYI

alic-cayi.jpg

Genellikle kalp sağlığına olan faydalarıyla bilinen alıç çayının aynı zamanda koku giderici özelliği de vardır. Hoş ve yoğun bir kokuya sahip olan alıç, kötü kokuları yok ederek ferahlık sağlar.

Alıç çayını hazırlamak için, bir su bardağı kaynar suya bir yemek kaşığı kuru alıç yaprağı koyarak 15 dakika demleyin. Demlenen çayınızı süzdükten sonra suyunu sprey olarak ya da silme yöntemiyle uygulayabilirsiniz.

KARABAŞ OTU

karabas-otu.jpg

Geleneksel yöntemlerde sık sık tercih edilen karabaş otunun koku giderme özelliği oldukça yoğundur.

Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı kuru karabaş otu koyarak çayınızı demleyin. Sonrasında sprey olarak ter sorunu yaşadığınız bölgeye sıkın. Karabaş otu çayının kısa süre içinde yoğun ter kokusunu aldığını ve uzun süre ferahlık sağladığını göreceksiniz.

Doğadan gelen bu yöntemleri kötü ter kokusunu önlemek için kullanabileceğiniz gibi ayrıca sizi rahatsız eden diğer kötü kokuları önlemek için de kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN