The Crown’un son sezonu tam not alamadı: Diziyi Diana'nın hayaleti kovalıyor

The Crown’un son sezonu tam not alamadı: Diziyi Diana'nın hayaleti kovalıyor

Netflix’in İngiliz kraliyet ailesini anlattığı fenomen dizisi ‘The Crown’un final sezonunun ilk dört bölümü eleştirmenler arasında tartışmalara neden oldu. Az bir kısım diziyle ilgili olumlu eleştiriler yaparken, çoğu eleştirmen diziyi beğenmedi. Telegraph'tan Anita Singh, dizinin, Diana’nın ‘hayaleti tarafından kovalandığını’ yazdı.

Dijital yayın platformu Netflix’in İngiliz kraliyet ailesini konu alan ve yıllardır eleştirmenlerce en çok beğenilen dizilerden olan ‘The Crown’un final sezonunun ilk dört bölümü yayımlandı. Peter Morgan’ın tarihi drama dizisinin final sezonu, Prenses Diana’nın trajik ölümüyle tanımlanan 90’ların sonu ve 2000’lerin başını anlatıyor.

Magazin basınının Diana ve Dodi çifti hikayesini nasıl çılgınca ele aldığı, çiftin 31 Ağustos 1997’de Paris’te ölmesine yol açan trafik kazasını ve kazanın ardından yaşananlar bu sezonda yer alıyor.

BBC’nin haberine göre; dizinin iki kısım halinde yayınlanacak altıncı ve son sezonunun ilk kısmı Netflix’e gelirken, eleştirmenleri de ikiye böldü.

1-014.jpg

GUARDIAN'DAN BİR YILDIZ

Guardian gazetesinin sinema eleştirmeni Lucy Mangan, “Diana’ya takıntılı senaryo yazımı gerçekten çok kötü” diyerek ilk dört bölüme bir yıldız verdi: “Dizi üçüncü sezonda bocalamaya başladı, sonraki iki sezonda dengesini tamamen yitirdi ve şimdi boşluğa doğru yuvarlandı.”

'DIANA'NIN HAYALETİ DİZİYİ KOVALIYOR'

Telegraph için eleştiri yazısını kaleme alan Anita Singh de dizinin çıkmaz bir sokağa girdiğini ve Diana’nın ‘hayaleti tarafından kovalandığını’ belirtti. Sezona iki yıldız veren eleştirmen şunları kaydetti:

“Diana’nın hayaletinin dünyanın farklı yerlerinde ve durumlarında ortaya çıkmasının 2016’dan beri yayınlanan dizinin yazarı Peter Morgan’ın çaresizliği yüzünden.”

1-015.jpg

TIMES'TAN DÖRT YILDIZ ALABİLDİ

Diğer yazarların aksine Times gazetesi için yazan Carol Midgley diziye dört yıldız verse de ‘sezonun güçlü ve dokunaklı açılışına rağmen Diana’nın hayaletinin yapımın en parlak kısmı olmadığını‘ belirtti. Midgley, yazının kalanındaysa Diana’yı canlandıran oyuncu Elizabeth Debicki’nin performansını övdü.

Independent gazetesinin eleştirisinde ise dizinin ‘dedikoduyu duygusal temsile’ tercih ettiği belirtilerek senaryoya Diana ve Dodi arasındaki spekülatif diyalogların damga vurduğu aktarıldı.

'BU BİR DİZİ, HER ŞEY GERÇEK OLAMAZ'

Dizi, tarihsel gerçeklerle örtüşmediği söylenen olaylar yüzünden de eleştiri alırken kraliyet tarihçisi Kelly Swaby, bunun bir ‘tarihi dram dizisi’ olduğunu vurguluyor:

“Bazen bir tarihçi olarak ağlamak istiyorum. İzleyiciler yapım kalitesi çok yüksek olduğu için belli bir seviyeye kadar gerçekçilik bekliyor ama bu her zaman olmuyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN