Türkiye'nin süper meyvesi! Dışı üzüm içi bal... Rağbet çok

Türkiye'nin süper meyvesi! Dışı üzüm içi bal... Rağbet çok

İçeriğindeki C vitamini ile bin bir derde deva olan Aronya meyvesi, artık Türkiye'de de yetişmeye başladı. Dıştan bakınca siyah üzüme benzeyen meyvenin üretimi Tekirdağ'da yapılıyor. İşte, Aronya meyvesinin sağlık üzerindeki faydaları...

Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan aronya meyvesinin üretimine Tekirdağ'da başlandı. İnsan sağlığına birçok faydası olan meyvenin adeta şifa deposu olduğu biliniyor. Kansızlığa çok için gelen meyve, içeriğindeki antioksidanlar ile kanser hücrelerini de öldürüyor.

Amerika ile Avrupa'nın ardından 2020'de ülkemizde Karadeniz bölgesinde denemi üretimi yapılarak olumlu sonuca ulaşılan meyvenin, devlet desteği ile yaygınlaştırılması bekleniyor.

yeni-proje-23.jpg

Karadeniz'den sonra çeşitli bölgelerde denenen süper meyve aronya, Tekirdağ'da da yetiştirilmeye başlandı. 2021'de Berna Demirtaş, Tekirdağ'da özel sektör işini bırakarak aronya meyvesi ekmeye başladı. Demirtaş, ektiği meyveleri bu sene hasat edecek.

Aronya ekimiyle ilgili konuşan Berna Demirtaş, “Özel sektörde çalışıyordum. Bir beş yıl kadar çalıştıktan sonra kendi işimi yapmaya karar verdim. Tekirdağ’da ilçe tarımdaki yetkililerle görüştüm. Onlarda bana aronya meyvesini söylediler. Aronya meyvesini araştırmaya başladım ve bu meyvenin ne kadar yararlı bir meyve olduğunu öğrendim. Ve ekmeye karar verdim. Aralık 2021’de 1850 fidan olarak bu bahçeyi kurduk. Bu sene ilk hasadımız alacağız. Eylül 1 itibariyle hasat dönemi başlayacak. Özel sektörden sonra tabi ki yorucu olabiliyor. Ama kendi işimiz olduğu için bizim için daha iyi oluyor. Haftada 2 gün sulamasını, kazı işlerini yapıyoruz. Otlarla mücadele yapıyoruz” sözlerini kullandı.

yeni-proje-22.jpg

HER DERDİN DEVASI ONDA

Aronya meyvesinin bilinen faydaları şunlardır:

- Kansızlığı giderir

- Antioksidanı en fazla olan meyvedir

- İçeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklığı güçlendirir

- Kanser hücrelerini azaltır

- Kolesterolü düşürür

Mucizevi meyve olarak adlandırılan aronyanın şuan belirlenmiş net bir fiyatı yok. Yaş olarak kilosu 200 TL'ye satılan meyvenin kurusu ise daha pahalı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN