32 yıl sonra şair buluşması

32 yıl sonra şair buluşması

İstanbul’da ilki 1991 yılında yapılan ‘Poesium Uluslararası Şiir Forumu’nun ikincisi 7-10 Aralık tarihleri arasında Metrohan’da gerçekleştirilecek. 32 yıl sonra tekrar sevenlerini kavuşturacak forum, ABD, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, Lübnan, Şili ve Yunanistan’dan 30 şairi ağırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilki 1991 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Şiir Forumu ‘Poesium’, 32 yılın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında ikinci kez düzenleniyor. ‘İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek ‘Poesium– İBB 2. Uluslararası Şiir Forumu’, dokuz ülkeden 30 şairi ağırlıyor.

Foruma, Türkiye dışında ABD, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, Lübnan, Şili ve Yunanistan’dan şairleri de bir araya getirecek. Oturumlar, söyleşiler ve şiir dinletilerine yer verilecek forumda farklı dillerden ve kuşaklardan şairler yer alacak.

Türkiye’nin önemli şairlerini buluşturan festivalde yer alan isimler ise şöyle:

Abdo Wazen, Carolyn Forché, Hemant Divate, Milo de Angelis, Phoebe Giannisi, Raúl Zurita, Rosa Jamali, Yolanda Castaño, Adnan Özer, Ahmet Telli, Ataol Behramoğlu, Baki Ayhan T., Cevat Çapan, Enis Batur, Gonca Özmen, Gökçenur Ç., Gülce Başer, Gülseli İnal, Güven Turan, Haydar Ergülen, Hilmi Yavuz, Lale Müldür, Mehmet Özkan Şüküran, Murathan Mungan, Nilay Özer, Ömer Erdem, Pelin Özer, Seyyidhan Kömürcü, Şükrü Erbaş ve Tuğrul Tanyol.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN