Kütahya seçim sonuçları 2019: İşte Kütahya partilerin oy oranları, kazanan aday

Kütahya seçim sonuçları 2019: İşte Kütahya partilerin oy oranları, kazanan aday

Kütahya, seçim 2019'da ittifakların kurulmadığı iller arasında. 31 Mart Kütahya seçim sonuçlarında ipi göğüslemek isteyen partiler kendi adayıyla yarışıyor. Kütahya seçim sonucu AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve adaylarının Kütahya oy oranları KARAR.COM seçim özel sayfasında anlık olarak izlenebiliyor. AK Parti'nin güçlü olduğu kentte Kütahya'da kim kazandı sorusunun cevabı netleşir netleşmez karar.com'da olacak.

31 Mart Kütahya seçim sonuçları, partilerin Kütahya'da aldığı oy oranları son dakika seçim haberleri ile birlikte sayfamızdan takip edilebiliyor. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Kütahya'da kendi adaylarını çıkardı. 31 Mart akşamı tüm illerde olduğu gibi Kütahya seçim sonucunu da canlı olarak karar.com sayfalarına yansıyor. Kütahya'da AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti yerel seçim sonuçları ve oy oranları ne? 31 Mart Kütahya yerel seçim sonuçları an be an haberimizde.

KÜTAHYA SEÇİM SONUÇLARI: KÜTAHYA'DA KİM ÖNDE?

Sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren aşağıdaki bağlantıdan Kütahya AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi oy oranını takip edebilirsiniz. Kütahya yerel seçim sonuçları anlık olarak ilçe ilçe sayfamıza yansıyor. 

19-03/22/secimlinkkalip.jpg

Kütahya'da 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Eyüp Kahveci, AK Parti Ahmet Sami Kutlu, İYİ Parti Aynur Sezer, MHP ise Alim Işık ismiyle seçime girdi.

KÜTAHYA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Peki Kütahya seçim sonuçları ne olur? Hangi partinin adayı ipi göğüsler? AK Parti tabanın kuvvetli olduğu ilde MHP'ninde potansiyeli bulunuyor. CHP ve İYİ Parti'nin de oyları dikkate değer. 

19-03/18/1-1552893663.png

AK Parti 24 Haziran seçimlerinde Kütahya'da yüzde 54.8 oy aldı. İkinci sıradaki MHP'nin ise yüzde 18.5 oranında oyu bulunuyor.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'da yüzde 71.5'lik oy oranı söz konusu. 

KÜTAHYA AK PARTİ ADAYI AHMET SAMİ KUTLU KİMDİR?

Yerel seçimlerde AK Parti'nin Kütahya Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ahmet Sami Kutlu, kamuoyunun araştırdığı isimler arasında yer almaya başlandı. Daha önce AK Parti'den Kütahya Milletvekilliğine adaylığını koyan Ahmet Sami Kutlu, 2019 yerel seçimlerinde Kütahya Belediye Başkan Adayı olarak ilen edildi. Peki, Ahmet Sami Kutlu kimdir? 

19-03/18/ahmet-sami.jpeg
Ahmet Sami Kutlu

Ahmet Sami Kutlu, AK Parti'nin Kütahya Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Avukatlık mesleğini icra eden Kutlu, bir dönem Kütahya Barosunda başkan yardımcılığı görevinde de bulundu.

Avukat Ahmet Sami Kutlu, 1970 Kütahya doğumludur. 1987 yılında Kütahya İmam Hatip Lisesinden 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Yedek subay olarak vatani görevini tamamlamadıktan sonra 1994 yılından beri Kütahya’da serbest avukatlık yapmaktadır. Kütahya İmam Hatip Lisesi Koruma Derneğinde iki dönem başkanlık, Kütahya Barosunda saymanlık ve başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 

Kütahya İlme ve Hayra Hizmet Vakfı Mütevelli Heyetinde olup, halen başkan vekilliği görevine devam etmektedir. Kütahya Yardımeli Derneği kurucu üyesi, AK Parti’den Belediye Meclis üyeliği yaptı. 

Birlik Vakfı’nın, Kütahya Kurucu İl Başkanlığını yapan Kutlu, son olarak AK parti Kütahya İl Teşkilatı Yönetimindeki görevini sürdürmektedir. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

19-03/18/alim-isik.jpg
MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık

MHP'NİN KÜTAHYA ADAYI ALİM IŞIK

31 Mart yerel seçimlerinde MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık oldu. Peki Alim Işık kimdir, nerelidir?

MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık, 1 Aralık tarihinde açıklanan 50 belediye başkanı arasında yer aldı. Alim Işık, 3 Şubat 1959'da Kütahya Simav'da doğdu. Baba adı Ali, anne adı Meryem'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını ÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında tamamladı.

ÇÜ Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1991'de Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında doçent, 1997'de Tarım Makineleri, 2000 yılında da Endüstri Mühendisliği Anabilim dallarında profesör oldu. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyeliği, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)'nde Senato ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 - 2001 yıllarında DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve DPÜ Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilimsel alanda, 200 civarında makale, bildiri ve kitaptan oluşan yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

23 ve 24. Dönemde Kütahya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde İKÖPAB Türk Grubu Üyesi; 24. Dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Asya Parlamentoları Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı.

19-03/18/eyup-kaveci.jpg

CHP'Lİ EYÜP KAHVECİ KİMDİR?

CHP, Kütahya 31 Mart yerel seçimlerine kendi adayı Eyüp Kahveci ile girdi. Peki Eyip Kahveci kimdir?

1968 Ordu doğumludur. İlköğretimini ve lise öğretimini Ordu Kabadüz okulunda tamamladı. 1992 yılında Anadolu üniversitesi sosyal bilimler enstitüsüden mezun oldu. 1990 yılından bu yana çeşitli sektörlerde yöneticilik yaptı. 2012 yılında Eyüp Kahveci Danışmanlık ve Eğitim merkezini kurdu. Sekteründe bir çok firmada danışmanlık eğitimleri ve seminerler verdi. Seminerler ile birlikte proje danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Orta seviyede İngilizce bilemktedir. Kütahya genç iş adamları ve yöneticileri derneği (KÜGİAD)’inde üyedir. Uzun yıllardır Kütahya’da ikamet etmekte evli ve 2 çocuk babasıdır.

KÜTAHYA'DA HANGİ PARTİ HANGİ ADAYLA YARIŞIYOR?

Kütahya'da 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Kütahya'da siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Kütahya Belediyesi: Ahmet Sami Kutlu

Altıntaş: Arif Teke

Aslanapa: Muammer Özer

Çavdarhisar: Halil Başer

Domaniç: Yurdagül Bakkal

Dumlupınar: Şemsettin Akağaç

Emet: Hüseyin Doğan

Gediz: Muharrem Akçadurak

Hisarcık: Fatih Çalışkan

Pazarlar: Bilal Demirci

Simav: Adil Biçer

Şaphane: Rasim Daşhan

Tavşanlı: Mustafa Güler

Cumhuriyet Halk Partisi

Kütahya Belediyesi: Eyüp Kahveci

Aslanapa: Ali Kısa

Altıntaş: Doğan Akbunar

Çavdarhisar: Ali Okur

Domaniç: Mustafa Temel Ergün

Dumlupınar: Zekeriya Yılmaz

Simav: Gülcan Bütün

Şaphane: Lütfi Mutlu

Tavşanlı: Fisun Yıldız

Milliyetçi Hareket Partisi

Kütahya Belediyesi: Alim Işık

Altıntaş: Mehmet Akbunar

Aslanapa: Gökhan Gürel

Çavdarhisar: Halil İbrahim Alnar

Domaniç: Sahvet Ertürk

Dumlupınar: Niyazi Tezcan

Emet: Halil Tuna

Gediz: Mehmet Oyan

Hisarcık: Himmet Pınar

Pazarlar: Cavit Erdoğan

Simav: Eray Efe

Şaphane: Fehmi Yavuz

Tavşanlı: Kazım Bayram

İYİ Parti

Kütahya Belediyesi: Aynur Sezer

Altıntaş: Menderes Aydın

Domaniç: Şerif Yılmaz

Emet: Mustafa Uçak

Gediz: Erdoğan Dirican

Hisarcık: Ahmet Bülbül

Simav: Metin Karakuyu

Saadet Partisi

Kütahya Belediyesi: Ömer Faruk Evren

Altıntaş: Hamit Dönmez

Aslanapa: Melih Arslan

Çavdarhisar: Halil İbrahim Özcan

Domaniç: Beytullah Yılmaz

Dumlupınar: Bekir Kıyak

Emet: Mehmet Hamamcı

Gediz: Günaydın Kumru

Hisarcık: Şerif Pektaş

Pazarlar: Bilal Selçuk

Simav: Gökalp Özcengiz

Şaphane: Mehmet İnan

Tavşanlı: Davut Efe

Demokrat Parti

Kütahya Belediyesi: Ayşe Ceylan

Altıntaş: Celal Kutlu

Emet: Mustafa Koca

Gediz: Münevver Azmioğlu

Simav: Kasım Karahan

Şaphane: Sema Akçalıoğlu

Tavşanlı: Nihat Özden

Demokratik Sol Parti

Kütahya Belediyesi: Osman Çelik

Türkiye Komünist Partisi

Kütahya Belediyesi: Nadide Nuran Yıldırım

Kütahya, seçim 2019'da ittifakların kurulmadığı iller arasında. 31 Mart Kütahya seçim sonuçlarında ipi göğüslemek isteyen partiler kendi adayıyla yarışıyor. Kütahya seçim sonucu AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve adaylarının Kütahya oy oranları KARAR.COM seçim özel sayfasında anlık olarak izlenebiliyor. AK Parti'nin güçlü olduğu kentte Kütahya'da kim kazandı sorusunun cevabı netleşir netleşmez karar.com'da olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN