Aşırı Susuzluk, Altta Yatan Bir Sağlık Sorununu Gösterebilir! İşte 5 Olası Neden

Aşırı Susuzluk, Altta Yatan Bir Sağlık Sorununu Gösterebilir! İşte 5 Olası Neden

Bütün gün susuzluk mu çekiyorsunuz? Su içmenize rağmen halen kendinizi susuzluktan ölecekmiş gibi mi hissediyorsunuz? Eğer öyleyse bir sağlık sorununuz olabilir. İşte sağlık sorunları ile ilgili 5 olası neden...

Bütün gün susadığınızı hissettiğiniz günler var mı? Bu sadece biraz daha fazla içmeniz gerektiği anlamına gelebilir. Ama yeterince zaten su içip halen susuzluk mu çekiyorsunuz? O zaman altta yatan bu beş nedenden birini gösterebilir. Bu sağlık sorunlarını zamanında yakalamak isteyeceksiniz, böylece onlar hakkında bir şeyler yapabilirsiniz.

basliksiz-7.jpg

AŞIRI SUSUZLUK, ALTTA YATAN BİR SAĞLIK SORUNUNU GÖSTEREBİLİR! İŞTE 5 OLASI NEDEN

1. YETERSİZ HİDRASYON

Aşırı susuzluğun en belirgin nedeni yeterince su almamış olmanızdır. Bu herkes için farklı olduğu için tam olarak ne kadar su içmeniz gerektiğini söylemek zor. Sıcak bir iklime sahip bir yerde mi yaşıyorsunuz yoksa çok egzersiz mi yapıyorsunuz? O zaman açıkçası daha fazla su içmelisiniz. İlk olarak yapacağınız test idrarınıza bakmaktır. Renk ne kadar açık olursa o kadar iyidir.

yeteri-kadar-su.jpg

2. DİYET

Diyetiniz, gün boyunca ne kadar susadığınızı da etkileyebilir. Örneğin, keto diyetinin yan etkisi olarak aşırı susuzluğa neden olabileceğini biliyoruz. Bu diyette karbonhidratların yerini yağ alır. Bu mayonez, peynir ve krem ​​şanti gibi çok kremalı şeyler yediğiniz ve pirinç, makarna ve patatesten kaçındığınız anlamına gelir.

sipsak-zayiflatan-en-etkili-ve-ise-yarar-sok-diyet-listesi-sok-diyet-nedir-nasil-yapilir-2-gunluk-sok-diyet-1572944706-2683.webp

3. TİROİD SORUNLARI

Aşırı aktif tiroid bezinin belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Aşırı susuzluk hissettiğinizde ve tiroid sorunlarınız olduğunda paniğe kapılmanıza gerek yok, ancak aşağıdaki diğer belirtilere dikkat etmeye çalışın: kilo kaybı, el sıkışma, yorgunluk, anksiyete atakları ve sersemlik hissi. Aşırı susama ile birlikte bu semptomların birçoğunu yaşıyorsanız, doktorunuzdan randevu almak isteyebilirsiniz.

uyzjkl1c.jpg

4. DİYABET

Diyabetin yaygın bir semptomu (hem tip 1 hem de 2) sürekli susuzluk hissetmek ve çok fazla idrara çıkmak zorunda kalmaktır. Bunun nedeni, böbreklerinizin iyi çalışmaması, çünkü tüm glikozu tutamamaları ve kan şekeri seviyenizin çok yüksek olması. Glikoz nemi emer ve bu nedenle böbrekleriniz normalden daha fazla nemi geçirir. Bu, daha fazla susuzluk ve tuvalete daha sık ziyaret ile sonuçlanır.

diyabet-merkezi.jpg

5. İLAÇLAR

Muhtemel yan etkilerinden biri olarak aşırı susatan birçok ilaç var. Bunlara örnek olarak anti-alerji ilaçları, anti-depresanlar ve yüksek tansiyona karşı ilaçlar verilebilir.

1636193963697-ilac.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN