Bu besinleri yiyen erken yaşlanıyor! Ömrünüzden tam 20 yıl götürüyor: Ağzınıza bile sürmeyin…

Bu besinleri yiyen erken yaşlanıyor! Ömrünüzden tam 20 yıl götürüyor: Ağzınıza bile sürmeyin…

Cilt sağlığı ve beslenme arasındaki ilişki ne yazık ki birçok kişi tarafından hafife alınıyor. Uzmanlar her fırsatta beslenmenin cilt sağlığı üzerindeki etkisine değiniyor. Özellikle bu besinleri yiyen erken yaşlanıyor. İşte, uzmanların uzak durun diye uyardığı, ömrünüzden tam 20 yıl götüren o besinler…

Yediğimiz besinlerin cilt sağlığımız üzerinde etkileri oldukça büyük oluyor. Bu yüzden Uzman Dermatolog Dr. Michele Green ile Dr. Yoram Harth, bazı besinlerin yaşlanma etkisini artırdığını bu yüzden sınırlı bir şekilde ya da hiç tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.

20 YIL YAŞLANDIRAN BESİNLER

İŞLENMİŞ GIDALAR

İltihaplanmaya neden olan yüksek oranda doymuş yağ ile nitrat içerir.

SÜT ÜRÜNLERİ

Az yağlı ve yağsız süt ürünleri, şeker oranları fazla olduğu için sivilce oluşumunu artırabiliyor.

ŞEKER

Cildin kırışmasına neden olur.

KIZARMIŞ BESİNLER

Cildi yaşlandıran faktörleri artırır.

YAĞLI ETLER

Sebum üretimi ile akne oluşumunu tetikleyen androjen hormonunu uyarır.

20-yil-yaslandiran-besinler-1.jpg

Bu besinlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar tavuk, balık ve hindi gibi az yağlı protein kaynakları tüketilmesini öneriyor. Bu besinler cilt üzerindeki olumsuz etkileri azaltabileceği gibi akne oluşumunu da engelleyebiliyor.

Ayrıca cilt sağlığı için dengeli ve sağlıklı beslenmeye de özen göstermek gerekiyor. Besin tüketimini sınırlamak ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak cilt sağlığını korur ve yaşlanma etkilerini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN