Bu çay tam bi grip savar! Aktara giden almadan çıkmıyor! Grip size uzak kalacak...

Bu çay tam bi grip savar! Aktara giden almadan çıkmıyor! Grip size uzak kalacak...

Kış ayları demek hastalıklar kapıyı çaldı demektir. Havaların soğuması ile birlikte grip vakalarındaki artış göze çarparken vatandaşlarda soluğu aktarlarda alıyor. Aydın'da aktarlarda yoğunluk yaşanırken 41 yıllık aktarcı Vedat Kavruk enfeksiyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte gripten kurtulmanızı sağlayacak kış çayı tarifi…

Kış aylarında bağışıklık sistemi zayıflarken vatandaşlarda gribal enfeksiyonlardan kurtulmak için alternatif tıp yöntemlerine rağbet ediyor. Soluğu aktarlarda olan birçok vatandaş en etkili tarifleri araştırıyor. Soğuk algınlığı, öksürük ya da grip gibi hastalıklara çözüm arayan kişiler ıhlamur, zencefil, zerdeçal gibi bitkilerden yardım almaktadır. Aktarlarda yoğunluk artarken aktarcı Vedat Kavruk, kışın uygulanabilecek yöntemler hakkında açıklama yaptı. İşte gripten kurtulmanızı sağlayacak kış çayı tarifi…

KIŞ AYLARINDA HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILIR?

Aydın'ın Efeler ilçesinde 41 yıldır aktarcı olan Vedat Kavruk, mevsim geçişlerinde görülen gribal enfeksiyon hakkında uygulanabilecek yöntemleri açıkladı. Hastalık ve enfeksiyonlarda doğal yöntemler ile korunmak isteyen kişilerin evlerinden ıhlamuru eksik etmemesi gerektiğini belirten Kavruk,papatya, gülhatmi, aynısefa, adaçayı ve ıhlamur gibi bitkilerin sık sık tüketilmesi gerektiğini aktardı. Ihlamuru kış aylarında günlük olarak tüketilebileceğini dile getiren Kavruk, “Bir miktar ıhlamur, zencefil, havlıcan, zerdeçal ve tarçın ve bunun içerisinde de bir kaç adet de karanfil koyup bunları demleyerek mükemmel bir kış çayı elde edebiliriz. Bunu günde 2-3 su bardağı içebiliriz. Bu çay akciğerleri temizler, bronşları açar, öksürüğümüzü keser, gribal enfeksiyonlardan korur, en önemlisi de hastalığa karşı daha dirençli hale gelmiş oluruz. Tabi bunları kullanırken de azının karar, çoğunun da zarar olduğu unutulmamalı" şeklinde konuştu.

Kış aylarında hastalıktan korunmanın yolları

UZMANINDAN ÖNERİLER

Kışın vücut ısısının yüksek tutulması gerektiğini belirten Kavruk, hastalıklardan korunmak için önemli bir detay olduğunu belirtti. Vücut ısısı düşmeye başladığında hastalıklara davetiye çıkarıldığını aktaran Kavruk, vücut ısısını korumak için kekik yağı kullanılması gerektiğini vurguladı. Kekik yağını ayak altına, göbek ve bel kısmına sürerek havlu ile örtülmesi gerektiğini söyleyen Kavruk, bu sayede vücut ısısının korunabileceği dile getirdi. Bunun dışında acı elma yağı, karanfil yağı nane yağı da kullanılabileceğini vurgulayan Kavruk, bu yağların ısıtıcı etkisi olduğunun altını çizdi. Vedat Kavruk, belirtilen yöntem ile uygulanan bu yağların vücut ısısını koruduğunu ve bu sayede hastalıklara karşı korunma sağlandığını ifade etti.

bitki çayları

IHLAMUR FİYATLARI TAVAN YAPTI

Kış aylarında aktarlarda yoğunluk olduğu ve talep karşılamakta zorlandıklarını vurgulayan Kavruk, saydığı bitkiler içerisinde fiyatı en tuzlu olanın Ihlamur olduğunu belirtti. Toplanması zor ve hafif olduğu için pek kilo basmadığını dile getiren Kavruk, kilo fiyatının 500-600 TL arasında değişiklik gösterdiğini aktardı. Vatandaşların günlük kullanım için 50 ya da 100 gram arasında almasının yeterli olduğunu belirten Kavruk, kış boyunca 4 ya da 5 defa alınmasının yeterli olduğunun altını çizdi. Vedat Kavruk, sentetik ilaç içmek yerine doğal yollardan korunma sağlanması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN