Çocuklarınıza bunları yedirin selvi gibi anında uzasın! Uzmanlar tek tek açıkladı

Çocuklarınıza bunları yedirin selvi gibi anında uzasın! Uzmanlar tek tek açıkladı

Sağlığımız için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu uzmanlar her fırsatta dile getiriyorlar. Biz anne ve babalar çocuklarımız söz konusu olduğunda hassas davranırız. Peki çocuklarımızın boyunu uzatacak besinler nelerdir? Gelin uzmanların dediklerine kulak verelim...

Genetik, bir bireyin boyunun %80'ini belirler. Bununla birlikte, araştırmalara göre çevresel faktörler (beslenme ve yaşam tarzı gibi) bir bireyin büyüme yıllarında boyunu da etkileyebilir. Çocukların boylarının uzamasına yardımcı olan yiyeceklerin alınması, büyümeleri için çok ihtiyaç duyulan desteği sağlayabilir.
Genler konusunda fazla bir şey yapamasak da, büyümelerini kolaylaştırmak için çocuklara doğru beslenmeyi sağlayabiliriz. Bu yazıda çocuğunuzun genel fiziksel gelişimine yardımcı olabilecek, büyüme hormonu üretimini uyarabilecek ve kemik büyümesine yardımcı olabilecek yiyecekleri listeledik.

Boy değiştirilemez bir faktördür ve bir çocuğun boyu çoğunlukla ebeveynlerinin boyuna bağlıdır. Her iki ebeveyn de uzunsa, çocuğun uzun olma olasılığı yüksektir. Uzmanlar, "Kalsiyum, fosfor, magnezyum ve D vitamini açısından zengin, sağlıklı ve dengeli bir diyet tüketen çocukların boyları doğal olarak uzayabilir" diyor.

ÇOCUKLARINIZA BUNLARI YEDİRİN SELVİ GİBİ ANINDA UZASIN! UZMANLAR TEK TEK AÇIKLADI

yumurta-jpg1642946783-89618.jpg

1. YUMURTA

Yumurtalar inanılmaz protein, riboflavin, biotin ve demir kaynaklarıdır. Protein, hücre büyümesine ve gelişimine yardımcı olur. Bir çalışma, belirli bir süre boyunca yüksek proteinli bir diyetle beslenen yetersiz beslenen çocukların, standart proteinle beslenenlere kıyasla daha uzun boylu olduklarını gösterdi.

dairy-and-dairy-products-jpg.webp

2. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Süt, kemiklerin büyümesine yardımcı olan ve aynı zamanda güç geliştiren kalsiyum ve protein içerir. Peynir, yoğurt, lor ve süzme peynir gibi süt ürünleri, çocuklarda kemik mineralizasyonu için önemli olan kalsiyum ve vitaminler açısından bol miktarda bulunur. Çocuklarınıza her gün süt içirin veya sütün iyiliği ile dolu yemekler yapın.

koyu-yesil-yaprakli-sebzelerin-faydalari-h217660-502aa.webp

3. YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yeşil yapraklı sebzeler, çocuklarınıza güç vermekle kalmaz, aynı zamanda iyi miktarda kalsiyum sağlar. Bu sebzelerdeki kalsiyum, yaşa göre değişen kemik erimesini (mineralleri serbest bırakmak için kemikteki dokuların parçalanması) ve birikimini (minerallerin birikmesiyle kemikte doku oluşumu) dengeler. Çocuklarda ve ergenlerde kemik oluşumu, kemik büyümesini destekleyen rezorpsiyondan daha fazladır.

carrots-jpg.webp

4. HAVUÇ

Havuç , vücut tarafından A vitaminine dönüştürülen beta-karoten açısından zengindir. Diyete çiğ havuç eklemek, vücudun kalsiyumu daha verimli bir şekilde emmesine yardımcı olur, bu da kemik erimesini etkiler ve onları sağlıklı tutar. Salatalara çiğ havuç ekleyin veya çocuklarınız için taze havuç suyu yapın.

meyve-cesitleri-nelerdir-01.jpg

5. MEYVELER

Meyveler, bağışıklığı artıran ve büyüme ile gelişmeyi hızlandıran temel mikro besinler olan vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Çocuğunuza günde 1-2 porsiyon meyve vermeyi alışkanlık haline getirin. Onları renkli ve lezzetli hale getirmek için tahıllara da ekleyebilirsiniz. Günlük gereksinimleri karşılamak için her gün farklı meyve çeşitleri ekleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN