Eski günler geri mi dönüyor? Eris varyantı sonrası HES'e güncelleme geldi

Eski günler geri mi dönüyor? Eris varyantı sonrası HES'e güncelleme geldi

Kovit-19'un yeni varyantı olan Eris eski günlerin geri geleceği korkusuna neden olurken, bugün endişeleri artıran yeni bir gelişme daha yaşandı. Pandemide hastalığın kontrolünü sağlamak için kullanılan 'Hayat Eve Sığar' uygulaması aylar sonra ilk defa güncellendi. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıllarda Kovit-19 nedeniyle başlayan pandemi döneminde Kontrollü Sosyal Hayat için, Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile ulaşım ve ziyaret gibi işlemlerde, kişilerin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli olarak kontrol etmeye yarayan HES kodu uygulamasına geçiş yapıldı. Söz konusu uygulama ise aylar sonra ilk defa güncellendi.

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de eris varyantı vakalarının görüldüğünü açıklamış ancak şuan herhangi bir tedbire gerek olmadığını, bu hastalığı çok iyi tanıdığımız için endişeye gerek olmadığını söylemişti. Ancak, bugün HES uygulamasına yapılan yeni güncelleme eski günlere dönüş yapılıyor korkusunu gün yüzüne çıkardı.

yeni-proje-1-002.jpg

HES UYGULAMASI NE OLUYOR?

Hayat Eve Sığar (HES), pandemi döneminde halkın sağlığını korurken aynı zamanda hastalığın yayılmasını engellemek için geliştirilen bir mobil uygulamadır. HES uygulaması, kullanıcıların güncel Kovit-19 istatistikleri, riskli bölgeler, hastane ve eczane bilgileri, Kovit-19 test sonuçları gibi bilgilere ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların uygulamaya aile üyelerinin ekleyerek onların sağlık durumlarını takip etme imkanları da bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN