Günde 2 fincanı yaşlanmayı yavaşlatıyor! Biz değil uzmanlar söylüyor: Bu içecek resmen gençlik iksiri

Günde 2 fincanı yaşlanmayı yavaşlatıyor! Biz değil uzmanlar söylüyor: Bu içecek resmen gençlik iksiri

Genç kalmak isteyenler, güzelliğine dikkat edenler bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor. Günde sadece 2 fincan içenler resmen yaşlılığa meydan okuyor! Biz değil uzmanlar söylüyor… Bu içecek resmen bir gençlik iksiri. İşte genç kalmak isteyenler için mucizevi sırlar…

Kişilerin gün içinde tükettiği yiyeceklerin yanı sıra içecekler de bedensel değişimlere yol açabiliyor. Bu bedensel değişimlerden en çok dikkati çeken ise yaşlılık görünümü oluyor. Singapurlu bir araştırmacı, yirmi sene boyunca ortalama başlangıç yaşı 53 olan 12 bin yetişkinin sağlıksal ilerleyişini inceledi ve iki içeceğin ilerleyen yaşlarda sağlıklı kalmayı sağlayan bir faktör olarak öne çıktığını ortaya koydu.

UZUN SÜREN ARAŞTIRMALAR ORTAYA KOYDU

Çalışmaya ilişkin anketler 1993 ile 1998 seneleri arasında Singapur’da yapıldı. Anketler esnasında katılımcılara ay, kahve ve alkolsüz içecekler gibi kafeinli içeceklerin yanı sıra çikolata gibi yiyeceklerin tüketimleri de soruldu.

Deney kapsamında ekipler her katılımcının ağırlığındaki değişiklikleri izledi. Son görüşmeler 2014-2017 yılları arasında gerçekleştirildi ve kişilerin fiziksel sağlamlıklarına odaklanıldı. Deneklerin el kavrama güçleri ve ayaktaki hareket yeteneklerinin yanı sıra “enerji dolu” hissedip hissetmedikleri de soruldu.

yeni-proje-1-004.jpg

ÇAY VE KAHVE ORTA YAŞLARDA FAYDALI İÇECEKLER OLARAK SAPTANDI

Araştırmacılar, denekler arasında kahve ve çayın ana kafein kaynağı olduğunu ve toplam kafein alımının sırasıyla yüzde 84 ve yüzde 12'sini oluşturduğunu belirtti.

Yapılan takipler sonucunda katılımcıların üçte ikisinden fazlasının her gün kahve içtiğini ortaya koydu. Alt grubun yüzde 53'ü günde bir fincan, yüzde 42'si günde iki ila üç fincan, geri kalanı ise her gün dört veya daha fazla fincan tüketiyordu.

Sonuç olarak her gün kahve içen yüzde beşlik grubun, düzenli kahve içmeyenlere göre hayatlarının ilerleyen zamanlarında fiziksel zayıflık yaşama olasılığının "önemli ölçüde azaldığı” ortaya koyuldu. Öte yandan benzer etkiler çay içenlerde de görüldü.

yeni-proje-2-003.jpg

ANAHTAR BİLEŞEN KAFEİN

Yapılan araştırmalar sonucunda anahtar bileşenin kafein olduğu inancı ortaya konuldu. Makalenin yazarı, Singapur Ulusal Üniversitesi'nde nüfus sağlığı bilimcisi olan Profesör Woon-Puay Koh, çay ile kahvenin birçok yerde sıklıkla tüketilen temel içecekler arasında yer aldığını söyledi. Öte yandan yapılan çalışmaların bu kafeinli içeceklerin orta yaşta tüketilmesinin oldukça faydalı etkilerini gösterdiğini belirtti.

yeni-proje-009.jpg

Kahve ve çay içeriğinde hem antioksidan hem de antiinflamatuar bileşenler barındırmaktadır. Bunlar ise kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, nörodejeneratif hastalıklar ve obezite gibi zayıflığa neden olan durumların riskinin azalmasıyla ilişkilendirilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN