Japonların incecik olmasının sırrı bu çay çıktı! Demleyip içince mum gibi eritiyor, üstelik kalorisi de yok

Japonların incecik olmasının sırrı bu çay çıktı! Demleyip içince mum gibi eritiyor, üstelik kalorisi de yok

Japonların zayıflık sırrı bu çayda saklıymış. Önce yavaşça demleyin sonra yavaş yavaş tüketin. Kalorisi bulunmayan çayı tüketenler yağları da mum gibi eritiyor. Kısa sürede fit olmanın kilit noktası karabuğdayda gizli. İşte karabuğday çayının faydaları…

Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak bilinen karabuğday çayı bitkinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğunun çıkarılmış tanelerinden elde ediliyor. Adında buğday olmasına rağmen buğday ile akrabalığı bulunmayan bu çay gluten hassasiyeti olanların en çok tercih ettiği çay türleri arasında yer alıyor. Besleyici olmasının yanı sıra antioksidan açısından zengin olan bu besin genellikle un ve erişte gibi çeşitli gıda türlerinde kullanılmaktadır. Vücuda pek çok faydası bulunan karabuğday çayı zayıflama konusunda da son derece etkilidir. İşte karabuğday çayının faydaları…

KARABUĞDAY ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Kabuğundan çıkarılmış tanelerin kavrulması ile birlikte tüm lezzeti de ortaya çıkıyor. Kavrulmuş taneler sıcak su ile demlenerek sıcak veya soğuk olarak tüketilebilmektedir. Özellikle Japonya'da popüler bir çay türü olarak görülen karabuğday çayının faydaları da saymakla bitmiyor.

karabugday.jpg

KRONİK HASTALIKLARI ÖNLER

Güçlü bileşiklerin yanı sıra serbest radikallerle savaşan karabuğday çayı içerisinde barındırdığı antioksidan ile birlikte kronik hastalıkları azaltmaya yardımcı olmaktadır.

karabugday-cayi.jpg

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Dünyada hızlı bir şekilde artan kalp sorunlarına karşı önerilen karabuğday çayı Kalp hastalıklarına minimum düzeye indirmektedir. Kan basıncını düşürerek kötü Kolesterolü dengeleyen karabuğday çayı damarlara da iyi gelmektedir. Düzenli kafein tüketmek yerine bu çayı tüketerek daha sağlıklı bir düzen oluşturabilirsiniz.

karabugday-pilav.jpg

KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR

Kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin özellikle tükettiği karabuğday çayı kalorisi bulunmaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Tadı ise cevizi andırıyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Yapılan araştırmalar doğrultusunda kan şekeri seviyesinde etkili olduğu belirlenen karabuğday çayı diyabet hastalarına önerilmektedir. Diyabet ve genetik şeker hastalığı bulunan kişilerin tüketebileceği karabuğday çayı yavaş sindirilmesi nedeniyle kan şekeri seviyesinde ani yükselişlerin önüne geçiyor.

karabugday-1.jpg

SİNDİRİMİ DESTEKLER

İçerisinde barındırdığı lif oranı ile birlikte bağırsak bakterilerine beslenme görevi üstlenen karabuğday dengeli ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu için vazgeçilmez bir ürün olarak görülmektedir. Sindirim iltihabı ve rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olan karabuğday çayı anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN