2019 seçimleri Hakkari sonuçları: İşte Hakkari partilerin oy oranları

2019 seçimleri Hakkari sonuçları: İşte Hakkari partilerin oy oranları

Hakkari seçim sonuçları merak ediliyor. 31 Mart Hakkari seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve adayların aldığı oy miktarı haberimizde. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birisi olan 2019 yerel seçimleri, Hakkari'de Cumhur İttifakı ile HDP arasında geçmesi beklenen yarışa sahne olacak. Hakkari'de 31 Mart'ta Cumhur İttifakı adayı Cüneyt Epcim ile HDP adayı Cihan Karaman yarışacak. 31 Mart'ta Hakkari'de HDP'nin bir adım önde olduğu önceki seçim sonuçlarıyla da dikkat çekiyor.

31 Mart Hakkari seçim sonuçları ve partilerin aldığı oy oranları Karar.com'da. Yerel seçimlerde sonucu merak edilen illerden birisi de hakkari. 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin dikkat çeken üstünlüğüne karşı AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı da Hakkari'de belediye başkanlığı için yarışacak.  31 Mart Hakkari seçim sonuçları anlık olarak haberimizde. KARAR.COM 31 Mart akşamı tüm illeri olduğu gibi Hakkari seçim sonucunu da canlı olarak sayfalarına yansıtacak. AK Parti Cüneyt Epcim (Cumhur İttifakı), HDP Cihan Karaman, İYİ Parti Yaşar Yorulmaz, CHP Metin Koparan ile 31 Mart Hakkari seçim sonuçları için yarışıyor. 

HAKKARİ SEÇİM SONUÇLARI: CÜNEYT EPCİM Mİ CİAN KARAMAN MI? 

Hakkari yerel seçim sonuçları doğudaki siyasi parti dağılımını etkileyecek kritik illerden birisi. 31 Mart'ta Türkiye yerel seçime gidiyor. Sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren aşağıdaki bağlantıda Hakkari 31 Mart seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz. Hakkari yerel seçim sonuçları anlık olarak ilçe ilçe Karar.com'da.

19-03/22/hakkari.jpg

Hakkari anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle yukarıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz.

19-03/22/hakkarisecim.jpg

Hakkari 31 Mart seçim sonuçlarına dair analiz yapabilmek için 24 Haziran seçim sonuçlarına bakmak yol gösterici olacaktır. Hakkari'de 24 Haziran'da HDP oyların yüzde 70.2'sini alarak en yüksek oy oranlarından birisine ulaştı. AK Parti ise oyların yüzde 20.1'ini aldı.

19-03/18/cuneyt-epcim.Jpeg

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI CÜNEYT EPCİM KİMDİR?

Hakkari'de Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) adayı Cüneyt Epcim oldu. HDP'nin bölgedeki oy üstünlüğünü kırmak isteyen Cumhur İttifakı bölgede seçim çalışmalarını etkin olarak sürdürüyor. Cüneyt Epcim kimdir, nerelidir?

Cüneyt Epcim, 1981 tarihinde Amasya' da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Samsun ve Amasya' da tamamladı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İkdisadi ve İdari bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 91. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Burdur - Çavdır, Afyonkarahisar Evciler ilçelerinde vekalet görevlerinde bulundu. 2005-2006 yıllarında İngiltere Manchester Üniversitesi' nde Dil Eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine eğitim aldı. 2015-2016 yıllarında İngiltere Coventry Üniversitesinde MBA Internatıonal Human Resource Management programında MBA derecesi almıştır. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi' nce düzenlenen 36. dönem Kamu Diplomasisi kursuna katılmıştır.

- 2007 - 2008 yıllarında Afyonkarahisar - Başmakçı Kaymakamlığı
- 2008 - 2010 yıllarında Artvin - Ardanuç Kaymakamlığı
- 2010 - 2014 yılları arasında Çorum - Mecitözü Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
- 02/09/2014 tarihli müşterek kararname ile Hakkari Vali Yardımcılığı görevine atandı.
- 11/10/2016 tarihli İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile
Hakkari Belediye Başkan Vekili görevine atandı.

19-03/18/fft99_mf10487368.Jpeg

ERDOĞAN: AĞLAYAN ANALARIN GÖZYAŞINI DİNDİRİYOR MUYUZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi AK Parti'nin Hakkari mitinginde konuştu.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şu şekilde; Hakkari'yi daha da ileriye taşıyacağız. Kayyumlarımız ve kamu kurumlarımız gerçekten Hakkari'ye güzel hizmetler ettiler. Teröristlerin adeta enkaza çevirdiği bu güzel şehri hamdolsun süratle ayağa kaldırdılar. Aydınlatmadan sokaklara, kaldırımlardan bahçelere kadar Hakkarili kardeşlerimin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri hayata geçirdiler. Hakkari uzun yıllar hasretini çektiği yatırımlara kavuştu. Kandil'e peşkeş çekilen o paraların sizin için harcandığında şehrinizin nasıl güzelleştiğini gördünüz mü? Belediye kamyonların teröristlere mühimmat taşımak için sizlere hizmet için kullanıldığında nelerin başarıldığını gördünüz mü?

Kandil'e özellikle çalışanlar var. 12, 13, 14, 15 yaşında kızlarımızı, yavrularımızı Kandil'e kaldıranlara 31 Mart'ta bir hesap soruyor muyuz? Ağlayan anaların gözyaşını dindiriyor muyuz? Kandil'deki terör baronlarına hizmet edenlerle, devletin ve milletinin emrinde sizlere hizmet etmek için çalışanlar arasında ayrımın farkına varıldığına inanıyorum. Hakkarili kardeşim ihaneti, terörü yıkımı gördü hem de ehil, dürüst, liyakatli ellerde nereden nereye gelebileceğine şahit oldu. Son 5 senede Hakkari neler gördü neler. Aydınlığı da gördü, terör karanlığını da. Özgürlüğü de gördü bölücü örgütün zulmünü de.

HAKKARİ ADAYLARI

Kesinleşen listelere göre Hakkari'de siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Hakkari merkez: Cüneyt Epcim (Cumhur İttifakı)

Çukurca: Ensar Dündar (Cumhur İttifakı)

Yüksekova: Teoman Zeydan (Cumhur İttifakı)

Şemdinli: Tahir Saklı (Cumhur İttifakı)

Derecik: Ekrem Çetinkaya (Cumhur İttifakı)

Cumhuriyet Halk Partisi

Hakkari merkez: Metin Koparan

Çukurca: Abubekir Aksaç

Yüksekova: Peruz Çamlı

Şemdinli: Mirpenç Uysal

Derecik: Suat Yüksel

Halkların Demokratik Partisi

Hakkari merkez: Cihan Karaman

Çukurca: Abubekir Kanar

Yüksekova: Remziye Yaşar

Şemdinli: Sami Beşer

İYİ Parti

Hakkari merkez: Yaşar Yorulmaz

Çukurca: Turan Doğan

Yüksekova: Sabır Diri

Derecik: Efe Üstündağ

Saadet Partisi

Hakkari merkez: Rahmi Çiftçi

Şemdinli: Abdulvahit Çiftçi

Derecik: Sümeyye Söğüt

Yüksekova: Yavuz Dalgıç

Çukurca: Mücahide Akılotu

Bağımsız Türkiye Partisi

Hakkari merkez: Mehmet Eşki

Şemdinli: Abdulgani Akdağ

Derecik: Fikret Elmacı

Yüksekova: Ökkaş Uygur

Demokratik Sol Parti

Hakkari: Nursel Kızılırmak

Türkiye Komünist Partisi

Hakkari merkez: Emel Karabulut

Bağımsız

Hakkari merkez: Metin Tekin

Derecik: Kasım Demir

Hakkari seçim sonuçları merak ediliyor. 31 Mart Hakkari seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve adayların aldığı oy miktarı haberimizde. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birisi olan 2019 yerel seçimleri, Hakkari'de Cumhur İttifakı ile HDP arasında geçmesi beklenen yarışa sahne olacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN