İstanbul'da yaşayan yabancı sayısında rekor artış: 'Konut karşılığı vatandaşlık'la iki kat yükseldi

İstanbul'da yaşayan yabancı sayısında rekor artış: 'Konut karşılığı vatandaşlık'la iki kat yükseldi

Türkiye yasadışı göç için yeni adımları atmaya hazırlanırken İstanbul'da yaşayan yabancıların son sayısı açıkladın. İstanbul'da 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi yabancı yaşıyor. Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulamasının 2017 yılında başlamasıyla bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken uygulama ile bu sayu 6 yılda yaklaşık 2 kat arttı.

Türkiye'nin en büyük sorunu haline gelmeye başlayan düzensiz göç akınında politikasızlıkla geçen yılların ardından yerel seçimler yaklaşırken caydırıcılığı tartışmalı da olsa somut adım atılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlerin tespiti için göç mobil noktalarının kurulduğunu belitti.

İstanbul'daki geri gönderme merkezinin ekim itibariyle tamamlanacağını belirtip "Her şey çok farklı olacak" dedi. Yerlikaya'nın açıklamaları sonrası “Sınırlardan geçiler durdurulmadıkça bu yöntemin başarılı olması zor” yorumları yapıldı.

VATANDAŞLIK 6 YILDA 2 KAT ARTTI

Yasadışı göçle ilgili tartışmalar sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini paylaşarak İstanbul’da yaşayan yabancı sayısını paylaştı.

Gökce, paylaşımında "İstanbulumuzda 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor. Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulaması 2017 yılında başlamıştı. Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN