Olası İstanbul depremi için süre kısalıyor: En kötü senaryo 7.5...

Olası İstanbul depremi için süre kısalıyor: En kötü senaryo 7.5...

6 Şubat felaketinin ardından sık sık yaşanan artçılar bölgede korkuya sebep olmaya devam ediyor. Artçılar sürerken gözler büyük İstanbul depremine de çevrildi. Konuya ilişkin konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy kötü tabloyu gözler önüne serip "İstanbul'da gelecekte ki bu gelecek uzun bir gelecek değil, 7.0'den büyük bir deprem bekliyoruz. Şu anda da olabilir. En kötü senaryo 7.5 büyüklüğündeki bir deprem riski" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı korku artçılarla devam ediyor. Neredeyse her gün gerçekleşen irili ufaklı artçılar bölgede endişeye sebep olurken afet bölgesi dışında gerçekleşen depremler de gözleri olası İstanbul depremine çevirdi.

CNN Türk'e konuyla ilişkin konuşan Profesör Doktor Şükrü Ersoy, beklenen büyük İstanbul depremi hakkında sürenin giderek daraldığını ifade etti. Ersoy, "İstanbul'da gelecekte ki bu gelecek uzun bir gelecek değil, 7.0'den büyük bir deprem bekliyoruz. Şu anda da olabilir. Kimse unutmasın Marmara Denizi'nin içerisindeki Kuzey Anadolu Fay'ı 7,0'dan büyük bir deprem mutlaka olacak" ifadesini kullandı.

EN KÖTÜ SENARYO 7.5

Ersoy, "En kötü senaryo 7.5 büyüklüğündeki bir deprem riski. Buna hazırlanmamız gerekiyor" dedi ve İstanbul Depremi'ne karşı kentsel dönüşümün önemini vurguladı.

Ersoy son dönemde sık sık olan depremler hakkında, yaşanan depremlerin sığ olduğunu bu yüzden şiddetli hissedildiğini vurgulayarak, "Erzurum Aziziye'deki 4,6 büyüklüğündeki bir deprem çok sığ olduğu için çevreden çok şiddetli hissedildi" dedi.

ADANA'DAKİ DEPREMLER

Maraş Depremleri sonrası bir süredir Adana yöresinde meydana gelen ufak çaplı depremlerin büyük bir depremin sinyalcisi olduğu yönündeki iddialar hakkında Şükrü Ersoy, "Bu deprem hep bizi kaygılandırır ama buradan yola çıkarak bu bölgede büyük bir deprem olacaktır yönündeki iddialar spekülatif olur. İzliyoruz" dedi.

Ersoy, yakın zamanda Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen deprem hakkında, "Ben Kuşadası Körfezi içerisinde büyük bir deprem yaşanacağı kanaatinde değilim. Zaten 2020 Sisam Depremi ile birlikte önemli bir yer kırılmıştı. Elbette bu kırılımın uçlarında yeni gerilimlerle bazı depremler olabilir ama asıl büyüğünü 6,8'lik Sisam Depremi'nde yaşadığımızı düşünüyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN