EURO 2024'ü garantileyen A Milli Takım'da Montella tarihe geçti! Bir ilki başardı...

EURO 2024'ü garantileyen A Milli Takım'da Montella tarihe geçti! Bir ilki başardı...

Konya'da konuk ettiği Letonya'yı 4-0 mağlup eden A Milli Takım'da İtalyan teknik adam Montella bir ilki başararak tarihe geçti...

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 7. hafta karşılaşmasında Konya'da Letonya'yı ağırlayan A Milli Futbol Takımı, rakibini 4-0 mağlup ederek grupta liderlik koltuğuna oturdu. İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetimindeki Milli Takım, bu sonuçla grup aşamasının bitimine bir hafta kala, Almanya'da düzenlenecek UEFA 2024'e katılma hakkı kazandı.

Perşembe akşamı deplasmanda karşılaştığı Hırvatistan'ı 0-1 mağlup ederek tarihi bir zafer elde eden A Milli Takım, Konya'da konuk ettiği Letonya'yı da 4-0 ile geçti.

Montella yönetiminde 2'de 2 yapan Ay-Yıldızlılar, tarihinde ilk kez Letonya'ya bir maçta dört gol attı. Milli Takım ayrıca tarihinde ilk kez üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek.

İtalyan teknik adam Montella, A Milli Takım'ın başında Avrupa Şampiyonası bileti alan ilk yabancı teknik direktör olarak tarihe geçti. Milli Takım daha önce Fatih Terim ile 1996, 2008 ve 2016', Mustafa Denizli ile 2000 ve son olarak ise Şenol Güneş ile 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısını göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN