Fırtına’da köklü değişim başlıyor

Fırtına’da köklü değişim başlıyor

Şampiyonluk sezonun ardından beklentinin altında kalan Fırtına’da köklü bir değişim yaşanacak. Yeni teknik direktör Bjelica’nın raporuyla takımdan ayrılacak isimler belirlendi.

Şampiyonluk sezonunun ardından beklenen performansın çok altında kalan Trabzonspor, sezon içinde yaşadığı çalkantılı olaylarla zirveden çok uzakta kaldı. Sezona şampiyon teknik

direktör Abdullah Avcı ile başlayan Fırtına, bünyesindeki birçok ismi kadrosunda tutamadı. Şampiyonluk sezonundaki kadronun birçok bölgesinde değişime giderek yeni bir kadro kurmak isteyen Abdullah Avcı, takımın maaş bütçesini 1.5 kat arttırırken takıma da birçok yeni ismin transfer edilmesini istemişti. Sezona kadrosuna kattığı yeni isimlerle başlayan Bordo-Mavilier, ilk olarak en büyük hedeflerden biri olan Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma başarısını gösteremedi ve Avrupa Ligi’ne düştü.

Spor Toto Süper Lig’de de beklenen başarıyı veremeyen Trabzonspor’da öncelikle kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu istifasını sunmuş ve başkanlığı bırakmıştı. İlerleyen süreçte bütün kupalardan elenen ve zirve yarışından erken kopan Fırtına’da Trabzonspor’u uzun zaman sonra şampiyon yapan Abdullah Avcı’da takımdan ayrılmıştı. Abdullah Avcı’nın ardından takımın başına geçen isimlerin ardından yeni başkan Ertuğrul Doğan, yeni teknik direktör Nemanja Bjelica ile yola devam etmeye karar verdi.

Sezon başında kadroya katılan birçok isimden beklenen verimi alamayan Trabzonspor, gelecek sezon planlamasını da öncelikle elinde bulundurduğu oyuncularla yolları ayırarak başlatacak. Yeni teknik direktör Bjelica ile köklü bir değişime gidecek olan Fırtına’da birçok isimle yollar ayrılacak. Ekibiyle birlikte yoğun çalışmalar yapan Bjelica, kiralanan hiçbir oyuncuyla yeni sözleşme imzalamak istemiyor. Bu doğrultuda Yusuf Yazıcı, Gbamin, Naci Ünüvar gibi isimlerle sezon sonunda kesin olarak yollar ayrılacak.

Sezon başında takıma katılan isimlerden olan tecrübeli stoper Marc Bartra ile de yolların ayrılacağı kaydedildi. Gösterdiği performansla beklentinin altında kalan Bartra, son haftalarda ilk 11’deki yerini Hüseyin Türkmen’e kaptırmıştı. Gelecek sezona köklü değişime Bjelica önderliğinde girmeyi planlayan Fırtına, mutlak olarak şampiyonluğa oynayacak kadro kurmak istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN