Hasan Arat'tan Beşiktaşlılara çağrı: 'Plazalardan Beşiktaş yönetilmez Beşiktaş Beşiktaşlılara bırakılmalı'

Hasan Arat'tan Beşiktaşlılara çağrı: 'Plazalardan Beşiktaş yönetilmez Beşiktaş Beşiktaşlılara bırakılmalı'

Kulübün 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda Serdal Adalı ile yarışacak Hasan Arat basın açıklaması yaptı. Beşiktaş'ın Beşiktaşlılara bırakılması gerektiğini söyleyen Arat "Beşiktaş'ı plazalardan yönetiyorlar, bu ellerin Beşiktaş'ın üzerinden çekilmesi gerek" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta 3 Aralık günü yapılacak olan seçimde Serdar Adalı'nın rakibi olarak başkanlık seçimine girecek olan Hasan Arat basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'ın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Hasan Arat, "Temmuz ayında uyarıda bulundum. 22 Ağustos'ta olağanüstü genel kurula gidilmesini söyledim. Bu, yönetim tarafından tam anlaşılamadı ama 45 gün sonra olağanüstü seçim kararı alındı. 6 Ekim'de alınan bu kararın tarihi uzun süre açıklanmadı. 3 Aralık'ta seçim olacak. Seçim tarihi 17 Aralık olarak açıklanmıştı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Olağanüstü seçimler 30 gün içinde yapılmalıdır. Yönetimler istifa etmelidir. Yönetim hala istifa etmedi" ifadelerini kullandı.

arat1.jpg

Yaptığı uyarıların yönetim kurulu tarafından dikkate alınmadığını aktaran Arat "Sürekli bir taht oyunları oynayarak plazalardan Beşiktaş'ı dizayn eden bir yapı var. 23 seneden beri olan bir yapı. Bu yapının artık Beşiktaş'tan elini çekmesi lazım. Beşiktaş'ı Beşiktaşlılara bırakmaları gerekiyor. Beşiktaş'ın halk takımı olduğunu unuttular. Bu dizayn yüzünden Beşiktaş vakit kaybetti. Avrupa kupalarındaki şansını kaybetti. Antrenör atamasını çok geç yaptılar. Hoca (Şenol Güneş) istifa ettiği anda Rıza Çalımbay'ı getirmeleri gerekiyordu. Camiayı iyi tanıyamadıklarını düşünüyorum. İyi okuyamadılar. Beşiktaş çok büyük hasar gördü. Sürekli uyardım ama kişisel ihtiraslar maalesef Beşiktaş'ın önüne geçti" dedi.

arat3.jpg

Siyah-beyazlı kulüpte başkanlığa seçilmesi halinde tüm enerjisini camia için kullanacağını anlatan Arat, "Beşiktaş Başkanı, başka bir iş yapamaz. 'Ben o işi de bu işi de yaparım.' diyemezsiniz. Uluslararası alanda çok önemli görevlerde bulunmama rağmen Beşiktaş Başkanlığı'nı tercih ediyorum. Beşiktaş tam zamanlı bir iştir. Beşiktaş'ı temsil etmek milli bir iştir. Bu vatanı kuran, Beşiktaş'ın sporcularıdır. Beşiktaş'tan daha büyük bir temsil tanımıyorum. Herkesin Beşiktaş'a borcu vardır. İlk maaşımı 1977'de Beşiktaş'tan aldım. Beşiktaş sayesinde üniversite okudum. Milli görevi 15 yıldan beri yapıyorum. İş Beşiktaş'a gelince her şey durur. Hayatınızın bu olması gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

arat5.jpg

Eski başkan ve yöneticilerin Beşiktaş sayesinde Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) görev yaptığını da savunan Arat, "Beşiktaş için ne yaptılar? Beşiktaş, en acılı günlerini onlarla birlikte yaşadı. Orayı bıraktılar, tekrar Beşiktaş'ı dizayn etmeye çalışıyorlar. Beşiktaş Başkanı'na parmak sallandı. Böyle bir şey olabilir mi? Benim ve arkadaşlarımın olduğu yönetimde kimse buna cesaret edemez. Kimsenin haddi değil. Devlet Beşiktaş'ı çok sever. Gereken her şeyi yapar. Sadece Beşiktaş için isteyeceksiniz. Beşiktaş lobisi TFF'de yok. Camia olarak bir olursanız gerekeni yaparsınız. Sesinizi çıkarırsınız. Beşiktaş, olimpiyatlara sporcu yollayamıyor. Çünkü ona kafa yoran kimse yok. Beşiktaş, önemli transferler yapacak. Bunun hazırlığını yaptık." diyerek sözlerini tamamladı.

arat4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN