Trabzonspor Başkanı Doğan: 1 milyar TL açık var

Trabzonspor Başkanı Doğan: 1 milyar TL açık var

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan sezon öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Doğan “Trabzonspor’un yıllık geliri ve giderini hesaplarsak yılda 1 milyar TL açık var” dedi.

Yeni sezon öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan önemli açıklamalarda bulundu. Çok zor şartlarda Trabzonspor’u devraldıklarını belirten Doğan “Trabzonspor’un yıllık geliri 615 milyon TL. Yıllık gideri 800 milyon TL. Bunun içinde oyuncuların maliyetleri ve personel maaşları yok. Hepsini içine koyarsak 1 milyar TL’ye yakın bir açık var. Bu şartlarda kulüpleri yönetmek çok zor hale geliyor. Göreve geldiğimizden beri kulübün kasasına 37 milyon Euro soktuk” dedi.

Trabzonspor’un satılma ihtimali nedir sorusu hakkında konuşan başkan “”Trabzonspor satılabilir mi, bana sorsan mantıklı gelmiyor. Ama yarın çok farklı gelişmeler olacak belki bilemiyorum. Şu anda bana sorunca, reel bir durum haline gelebileceğini düşünmüyorum” ifadelerinde bulundu.

Bordo-Mavililerin kaptanı Uğurcan Çakır’ın adının Galatasaray’la anılmasının ardından sorulan soruya cevap veren Ertuğrul Doğan ““Uğurcan, takımın kaptanı. Bizim çok önemli bir değerimiz. Ben Uğurcan’ı Türkiye’de bir kulübe satmam dedim, satmam da. Ama Uğurcan bir gün gelir der ki, ‘Başkanım Avrupa’dan çok ciddi teklif var. Ben kulübümü Avrupa’da temsil etmek istiyorum.’ Uğurcan’a bir sözüm var, böyle bir teklif gelirse çok ciddi bir kulüp tarafından yardımcı olacağımızı söyledik. Bu sözümüz geçerli” dedi. Transferler hakkında konuşan Trabzonspor Başkanı “Hocamızın verdiği liste dahilinde transfer çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar kendisinin onay verdiği 3 yabancı transferini gerçekleştirdik. Gerçekleşme aşamasında olan 2 transfer daha var” açıklamalarında bulundu.

Real Madrid’e transfer olan genç futbolcu Arda Güler için de konuşan Başkan ““Arda Güler, tebrik ediyorum kendisini. Çok değerli, genç bir oyuncu, çok beyefendi bir oyuncu. Hareketlerinden, her şeyinden belli. İlk başta ailesine teşekkür etmek lazım, böyle bir evlat yetiştirdikleri için. Hocalarını kutlamak lazım, böyle bir oyuncuyu Türk futboluna kattıkları için. Kendisini de kutluyorum. Konuşulan kulüpler, dünyanın en büyük kulüpleri. İnşallah başarılı olur. Hepimiz de gurur duyarız” dedi. Lahtimi hakkında da konuşan Doğan, oyuncunun Trabzon’a dönmek istemediğini söylediğini ve bu doğrultuda kadro dışı bırakılacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN