Fırtına’da Orsic imzaya kaldı

Fırtına’da Orsic imzaya kaldı

Trabzonspor, uzun süredir Southampton ile sürdürdüğü Mislav Orsic pazarlıklarında son aşamaya geldi. Bordo-Mavili yönetim, İngiliz ekibinin 4 milyon euroluk bonservis inadını kırarak 2 milyon euroda el sıkıştı ve 30 yaşındaki kanat oyuncusu ile prensip anlaşmasına vardı.

Geçtiğimiz sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, bu sezon kadrosunu güçlendirerek camianın yüzünü güldürmek istiyor. Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, kadrosunu Hırvat oyuncu Mislav Orsic ile güçlendirecek. Bordo-Mavililerin Orsic ve kulübüyle yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç aldığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde resmi sözleşmenin imzalanacağı açıklandı. Tecrübeli oyuncunun kısa sürede Trabzonspor’un kampına katılacağı bildirildi.

Nenad Bjelica önderliğinde yeni sezona hazırlanan Bordo Mavililer, Mislav Orsic’i bir süredir gündemine almıştı. Hırvatistan A Milli Takımı oyuncuları Mislav Orsic ve Bruno Petkovic ile uzun bir süreden beri görüşmelerini sürdüren Karadeniz ekibi, Petkovic’in bonservis bedeli nedeniyle görüşmelerde tıkanırken, Dinamo Zagreb’in rakamı ısrarla yüksek tutması Petkovic transferini oldukça zora soktu. Mislav Orsic konusunda ilerleme kaydeden Bordo-Mavililer, futbolcuyla 3+1 yıllık olmak üzere anlaşmaya vardı. 31 yaşındaki sol kanat oyuncusu için; Trabzonspor’un İngiliz ekibi Southampton’ın inadını kırarak 4 milyon euroluk bedelde indirim sağladığı öğrenildi. Bordo-Mavili ekip, 2 milyon euro civarı bir bonservis bedeli karşılığında Orsic’i renklerine bağlayacak.

Öte yandan, Hırvat kanat oyuncusu Orsic’in, 30 Haziran’da Trabzon’da yapılacak ilk etap çalışmasının, ilk idmanına yetiştirilmeye çalışılacağı öğrenildi. Mislav Orsic, Nenad Bjelica yönetiminde Dinamo Zagreb formasıyla 76 maça çıktı, 33 gol attı ve 16 asist kaydetti.

Orsic’in transferiyle ilgili olarak, Southampton ile masaya oturan Bordo-Mavililerin temsilcileri, bu oyuncuya karşılık Göztepe’ye genç oyuncularından Taha Altıkardeş’i bonservisiyle birlikte verdi. Geçtiğimiz yıl, Bursaspor’dan transfer edilen 20 yaşındaki Bursalı stoper Altıkardeş’in Göztepe’ye Orsic transferiyle ilgili olarak verilmesinin nedeni ise belli oldu. Southampton’nın sahibi, aynı zamanda Göztepe Kulübü’nün de yüzde 70’ lik hisselerine sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN