Telefon ve internete bir yılda 3.736 TL ödedik

Telefon ve internete bir yılda 3.736 TL ödedik

Elektronik Haberleşmede Aile Giderleri Araştırması' verilerine göre, Türkiye’de 2020 yılında geniş bant internet aboneliği, her bireyi cep telefonu hattı sahibi olan 4 kişilik bir ailenin yıllık ortalama haberleşme gideri ortalama 3 bin 736 TL oldu.

Hayat pahalılığı her alanla olduğu gibi iletişim alanından kendini gösteriyor. 2020 yılında 4 kişilik bir ailenin yıllık ortalama iletişim gideri vergiler dahil ortalama 3 bin 736 TL olarak açıklandı.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nin (TELKODER) açıkladığı 'Elektronik Haberleşmede Aile Giderleri Araştırması' verileri ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yayınladığı verilerden yapılan genel sektör değerlendirmesi sonucunda sabit telefona vergiler dahil aylık ortalama 42.37 TL ödendiği ortaya çıktı.

Aynı araştırmada, 3 GSM operatörünün abonelerinin ortalama aylık ödemelerinin ise vergiler dâhil 49.89 TL’ye ulaştığı belirtiliyor.

Sabit internet bağlantısı için ise aylık ortalama vergiler dahil 69.48 TL ödeniyor. Bu giderlerin hepsinden yüzde 18 KDV’nin yanısıra, sabit ve mobil haberleşme hizmetleri ve sabit ve mobil internet hizmetleri için yüzde 7.5 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) devlete aktarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN