İlişki Koçu Gürkan Keçici: Öz saygı ilişkide iletişimi kuvvetlendiriyor

İlişki Koçu Gürkan Keçici: Öz saygı ilişkide iletişimi kuvvetlendiriyor

Kadın-erkek ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve insanlara bu konularda yol göstermeye çalışan İlişki Koçu Gürkan Keçici, ilişkilerde öz saygının ne denli önemli olduğunu açıkladı.

Gürkan Keçici, “Kadın-erkek ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Bu hususlar, sağlıklı birliktelik adına çok önemli. Her şeyden önce ilişkinin içerisinde bulunan partnerler, öz saygıya sahip olmalı. Bu, kişinin hem kendisine hem de karşısındaki kişiye güven duymasını sağlıyor. Birçoklarının bildiği üzere güven, ilişkilerin temel dayanak noktası. Kıskançlık gibi duyguların ön plana çıktığı kadın-erkek ilişkilerinde güven daha da önemli bir konumda” sözleriyle öz saygının önemini vurguladı.

AİLELERİN SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULU OLMASI ÖNEMLİ

Takipçilerine internet ortamında birçok konuda destek olduğunu ifade eden Keçici, “Youtube kanalımda ve çeşitli sosyal medya hesaplarımda bu konulara eğiliyorum. Toplumsal düzen açısından bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum. Neticede, toplumun en küçük birimi aile. Bu nedenle ailelerin sağlam temeller üzerine kurulu olması gerekli. Bu noktanın çok önemli olduğunu düşündüğüm için Youtube videolarımda da ilişki öncesi bireylerin ruh hali ve ilişki içerisinde iken ruh hallerini inceliyorum. İnsanlara bu konularda yol göstermeye çalışıyorum” dedi.

SAĞLIKLI İLETİŞİM KALİTELİ YAŞAMI DA BERABERİNDE GETİRİYOR

Sağlıklı iletişimin kaliteli birliktelik açısından önemini vurgulayan Gürkan Keçici, “İlişkilerde iletişim oldukça önemli. Partnerlerin birbirlerini anlamaları gerekiyor. Her ilişkide sorunlar olabilir. Ama bu sorunlar konuşulmuyorsa, orada bir sıkıntı var demektir. Sorunlar çözülmüyor, adeta halı altına süpürülüyorsa; belirli bir süre sonra tekrar çıkabilir. Bu nedenle var olan sorunların, saygı ve sevgi çerçevesinde konuşulması gerekiyor” diye konuştu.

Sağlıklı bir iletişimin yaşama katkısına da değinen Keçici, “Doğru ve sağlıklı iletişim kaliteli bir yaşamı da beraberinde getirir. Bu durum evliliklerde kendini çok daha iyi belli ediyor. Keyifli, her anından mutlu olunan bir yaşam için karşılıklı anlayış ve saygı ile sağlıklı iletişim gereklidir. Bu sözlerim yanlış anlaşılmasın. Sorunsuz bir ilişki elbette yoktur. Ama sorunların konuşulduğu ve çözümlendiği bir ilişki, mutluluğu da beraberinde getirir” sözleriyle açıklamalarına son verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN