Falcao yok Oğulcan verelim

Bu sezon farklı bir sezon, bundan öncekilerin hiçbirine benzemiyor. Kovid-19 döneminin gölgesindeki hızlandırılmış bu ligde kaliteli kadrolar değil, gençlerle takviye edilen alternatifli ekipler ön plana çıkacak gibi görünüyor. Bunu dünkü Trabzonspor- Galatasaray maçında bir kez daha hatırladık. Trabzonspor’da Ekuban sakatlığı, Abdülkadir Ömür Kovid-19 testi pozitif çıkması nedeniyle kadroda yer almadı. Galatasaray’da da Etobo sakatlığı, Babel Kovid-19 testinin pozitif çıkması, Diagne de ailesinde Kovid-19 çıkması nedeniyle sahada yoktu. Sarı-Kırmızılılar Diagne’nin yanı sıra sakatlıktan yeni dönem Falcao’yu da ilk 11’e koyamayınca santrforsuz oyuna dönmek zorunda kaldı. Dedik ya, bu sene farklı, sezon sonunda farkı yaratan da kadro derinliğini arttıran olacak.

Galatasaray, Diagne ve Falcao gibi takım değerinin ağırlık merkezi olan iki ismi oynatamadığı maçta 4-1-5-0’ı denedi. Aslında ileride Oğulcan dolaşıyordu ama bir santrfor gibi değil, bir forvet gibi koşular atıyordu. Maça hızlı başlayan ve ilk 10 dakika topun kontrolünü ele alan Galatasaray son vuruş noktasında yetersiz kalınca skoru değiştiremedi. Ardından ev sahibi ekibin önce maçı dengeleyip sonra rakip kalede baskı oluşturması geldi. 4-2-3-1 düzeninde oynayan Bordo- Mavili takım Galatasaray kalesinde gole çok yaklaştı ama Hugo ve Djaniny, Okan’ı aşamadı. Ev sahibi ekibin baskısının yoğunlaştığı anlarda hızlı gelişen Galatasaray atağı maçın gidişatını değiştirdi. Oğulcan- Emre Kılınç verkacında kaleciden dönen topu Arda Turan tamamladı ve Sarı-Kırmızılıları soyunma odasına önce gönderdi.

Trabzonspor ikinci yarıda riskleri alıp baskıyı artırırken Ömer Bayram’ın savunmanın arkasına attığı nefis top geldi. İlk golde katkısı olan Oğulcan net bir vuruşla Uğurcan’ı aşarak tabelayı 2-0’a getirdi.

Skorun 2-0’a gelmesi Abdullah Avcı’nın takımının motivasyonunu doğrudan etkiledi. Galatasaray ise az adamla gerçekleştirdiği kontrataklarla Trabzonspor savunmasını rahatsız etmeyi sürdürdü.

Galatasaray, Fatih Terim’in tribünde olduğu ikinci maçı da kazanırken çıkışını sürdürmüş oldu. Avcı’nın Trabzonspor’u ise skor olarak yaptığı sıçrayışları bu kez gerçekleştiremedi. Orta alanı Galatasaray’dan alamadı ve ikinci yarı çözüldü, Avcı’nın biraz daha zamana ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray’da Okan kritik anlarda üzerine düşeni yaptı. Joker Donk gibi görevini yaptı. Omar, Nwakaeme’yi durdurmayı başardı. Taylan çalışkanlığı, Arda Turan liderliği ile ön plana çıktı. Emre Kılınç skor katkısı sağladı. Oğulcan ise Falcao- Diagne ikisini aratmayacak performansı ise maça damgasını vuran isim oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.